Αποκλειστικό:Θαυμάστε το story του νεαρού Έλληνα σεφ Γιάννη Τόμπα που μετά τη Νέα Υόρκη κατέκτησε τη μακρινή Τζαμάικα-Τι μας είπε για τα εγκαίνια του ''Όπα'' με παρούσα την όμορφη Πρωθυπουργό!(φωτό)

Χθες το βράδυ μίλησα στο τηλέφωνο με τον Γιάννη Τόμπα από την Τζαμάικα όπου βρίσκεται εδώ και ένα μήνα για να οργανώσει και να... στρώσει την ελληνική κουζίνα του νέου εστιατορίου που άνοιξε στο πανέμορφο νησί ένας άλλο επιτυχημένος Έλληνας, ο μουσικός Alexx Antaeus.

Χθες το βράδυ μίλησα στο τηλέφωνο με τον Γιάννη Τόμπα από την Τζαμάικα όπου βρίσκεται εδώ και ένα μήνα για να οργανώσει και να... στρώσει την ελληνική κουζίνα του νέου εστιατορίου που άνοιξε στο πανέμορφο νησί ένας άλλο επιτυχημένος Έλληνας, ο μουσικός Alexx Antaeus.


Ο Μίλτος Καρούμπας αριστερά, με το μπλε η πρωθυπουργός της Τζαμάικα, δεξιά ο ιδιοκτήτης Άλεξ Ανταίος!

Ενθουσιασμένος ο νεαρός σεφ από τον Αστακό, πολύ χαρούμενη και εγώ γιατί ο Γιάννης θα μας στέλνει από την επόμενη εβδομάδα συνταγές και γαστρονομικές προτάσεις που έχουν γίνει δημοφιλείς στην νέα μακρινή του πατρίδα. Να τι μου είπε:


Με την μαύρη στολή ο σεφ Γιάννης Τόμπρας, μαζί με την πρωθυπουργό της Τζαμάικα, τον Άλεξ Ανταίο, τον Μίλτο Καρούμπα!

Ήρθε ακόμη και η Πρωθυπουργός της Τζαμάικα Portia Simpson - Miller στα εγκαίνια μας στο εστιατόριο Όπα. Μας τίμησαν οι πρέσβεις της Γαλλίας, ο Μίλτος Καρούμπας Πρόεδρος Αρχιμαγείρων Ελλάδος.



Ειλικρινά συγκινήθηκα κυρία Νικολοπούλου - Όλα μοιάζουν σαν παραμύθι όσα ζω στην Αμερική. Οφείλω βέβαια αυτά που μου συμβαίνουν στην Μαρία Λόη που είναι η μέντορας μου! Με έχει πάρει απο το χέρι και με στηρίζει στο ξεκίνημα μου εδώ στην τεράστια χώρα που λέγεται Αμερική.


Ο Άλεξ Ανταίος με την Πρέσβη της Αμερικής στην Τζαμάικα PAMELA E. BRIDGEWATER
 
ΕΝ: Μετράει και το γεγονός ότι είσθε από την Αιτωλοακαρνανία και οι δύο;
 
ΓΤ: Προφανώς αλλά η αλήθεια είναι ότι παίζει ρόλο και ο χαρακτήρας της. Της αρέσει να μεταδίδει αυτό που η ίδια γνωρίζει τόσο καλά και να  δημιουργεί ευκαιρίες και για τους νέους. Η Μαρία Λόη με έστειλε να φέρω εις πέρας το project αυτό δηλαδή να ανοίξουμε ελληνικό εστιατόριο και στην εξωτική Τζαμάικα όπου οι τουρίστες είναι υψηλού εισοδηματικού επιπέδου διεθνείς και θα χαρούν να γευτούν την υγιενή μεσογειακή κουζίνα μας.


 
ΕΝ: Τι έφτιαξες λοιπόν στα εγκαίνια;



ΓΤ : Έφτιαξα μουσακά μοντέρνο, σουβλάκια κοτόπουλο καλαμάκι, γαρίδες, πιτούλες με φέτα ντομάτα σάλτσα και μυρωδικά. Η κουζίνα του ΟΠΑ θα είναι ελληνική παραδοσιακή κουζίνα με σύγχρονο touch!


 
ΕΝ : Πως ο Άλεξ Ανταίος, ένας μουσιικός, αποφάσισε να ανοίξει ελληνικό εστιατόριο στη Τζαμάικα;
 
ΓΤ : Είναι πορωμένος με την πατρίδα του και πατρίδα μας. Επενδύει λοιπόν στην προώθηση της Ελλάδας και με αυτό τον τρόπο. Αν δείτε και τους τίτλους των instrumentals του θα καταλάβετε: πχ το Byzantine Meditation
 

 
ΕΝ : Πως είναι το ΟΠΑ;
 
ΓΤ: Χαχά ... Ελληνικό βέβαια γαλάζιο σαν το Αιγαίο της θάλασσας μας αλλά δεν εχει μπουζούκια. Το ονόμασε ΟΠΑ ο Αλεξ γιατί είναι ένα εύηχο δισύλλαβο που εύκολα το απομνημονεύεις και το σπουδαιότερο όταν το εξηγούμε στους ξένους, ευχαριστιούνται που συνδέεται με την περίφημη Ελληνική διασκέδαση. Οπα γιατί θέλουμε να διώξουμε τις θλιβερές εικόνες που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια γιά την Ελλάδα της κρίσης. Οπα γιατί οι Ελληνες δεν είμαστε μίζεροι αλλά άξιοι και χαμογελαστοί, καλωσυνάτοι. Ψέμματα;
 

 
ΕΝ: Θα ήθελα να μάθω που στο καλό βρήκες φέτα και ελιές εκεί στην άκρη του κόσμου;
 
ΓΤ: Η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύτηκα αρκετά γιατί η φέτα δεν ήταν φέτα, το μέλι ά- μελο αλλά στο τέλος τα κατάφερα και είμαι πολύ κοντά στις απολύτως αυθεντικές ελληνικές γεύσεις με υψηλή ποιότητα.


 
ΕΝ: Από γλυκά πως τα πήγες; Τι τους εφτιαξες;
 
ΓΤ : Δεν θα σας εκπλήξω αλλά οι Τζαμαικανοί ξετρελλάθηκαν: γαλακτομπούρεκο μπακλαβα, καταίφι με κρέμα!
 
 
ΕΝ : Αντιλαμβάνομαι ότι ετοιμάζεσαι για νέο γαστρονομικό "σταθμό "με Ελληνική υπογραφή αρώματα και μεζέδες;
 
ΓΤ : Πράγματι η Μαρία Λόη σκοπεύει να με κάνει τον ιπτάμενο σεφ από τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας και να πηγαίνω σε διάφορα σημεία της Αμερικής γιά να εγκαινιάσουμε τη νέα εποχή της Ελληνικής κουζίνας εδώ.
 


Φωτογραφικό υλικό:
https://www.facebook.com/skkanmedia 
Καλή επιτυχία Γιάννη μου. Το eirinika σε καλωσορίζει και θα φιλοξενεί με ιδιαίτερη χαρά και καμάρι τις συνταγές σου! Μία υπερατλαντική γαστρονομική σελίδα μόλις άρχισε να γράφεται ...
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr