Η Ντίνα Νικολάου δημιουργεί υπέροχο εκμέκ -σοκολατόπιτα ψυγείου
Ένα διαφορετικό εκμέκ με κρέμα σοκολάτας που θα λατρέψετε. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη φυτική κρέμα με κανονική κρέμα γάλακτος για πιο πλούσια γεύση.
Υλικά
400 γρ. φρυγανιές
1½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
2 φλιτζ. τσαγιού νερό
Για την κρέμα σοκολάτα
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
750 γρ. γάλα
6 κρόκοι αυγών
80 γρ. ζάχαρη
50 γρ. κορν φλάουρ
Για τη σαντιγί
700 γρ. κρέμα γάλακτος φυτική
80 γρ. ζάχαρη άχνη
φλοίδες σοκολάτας για τη διακόσμηση
Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
Εκτέλεση
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζω τη ζάχαρη και το νερό και το αφήνω να βράσει για 5 λεπτά. Δεν το αφήνω να δέσει πολύ.
Σε ένα ορθογώνιο ταψί, στρώνω τις φρυγανιές ώστε να καλυφθεί ο πάτος. Περιχύνω τις φρυγανιές με το ζεστό σιρόπι και τα αφήνω μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
Για την κρέμα: Παίρνω 1 φλιτζάνι από το μετρημένο γάλα και διαλύω μέσα το κορν φλάουρ. Σε ένα μπολ, χτυπάω τη ζάχαρη με τους κρόκους μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτω το μίγμα με το κορν φλάουρ. Ανακατεύω καλά.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το υπόλοιπο γάλα να ζεσταθεί. Μόλις πάρει βράση, προσθέτω την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύω καλά μέχρι να λιώσει εντελώς. Προσθέτω το μείγμα των αυγών και ανακατεύω μέχρι να σφίξει η κρέμα. Αποσύρω από τη φωτιά και την αφήνω να κρυώσει.
Στρώνω την κρέμα σοκολάτας επάνω στις σιροπιασμένες φρυγανιές και βάζω το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να κρυώσει καλά και να σφίξει.
Για τη σαντιγί: Χτυπάω καλά τη φυτική κρέμα με τη ζάχαρη και την βάζω σε κορνέ. Βγάζω το γλυκό από το ψυγείο και φτιάχνω γραμμές με τη σαντιγί επάνω στην σοκολατένια κρέμα. Πασπαλίζω με τις φλοίδες σοκολάτας και σερβίρω.
WHO IS WHO
Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.
Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.
Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr