Οι 300 του Μιχαλολιάκου στις Θερμοπύλες

Σε κήρυγμα φυλετικού και εθνικιστικού μίσους εξελίχθηκε η ομιλία του αρχηγού της Χρυσής Αυγής στις Θερμοπύλες. Ανοιχτές απειλές κατά του κοινοβουλευτισμού

Σε ένα παραλήρημα ακροδεξιού και ρατσιστικού φανατισμού επιδόθηκε ο γραμματέας της «Χρυσής Αυγής» Νίκος Μιχαλολιάκος, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το κόμμα του το περασμένο Σάββατο στις Θερμοπύλες, για να τιμήσει τους 300 Σπαρτιάτες και τους 700 Θεσπιείς που θυσιάστηκαν στην ιστορική μάχη που δόθηκε στην περιοχή.

Ο κ. Μιχαλολιάκος επιτέθηκε στο πολιτικό σύστημα λέγοντας πως μέσα στη Βουλή νιώθει αηδία και προκάλεσε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδια, να «συνθλίψει», όπως είχε δηλώσει, τα «τάγματα εφόδου» της Χρυσής Αυγής. Απευθυνόμενος στα μέλη του κόμματός του που φώναζαν το σύνθημα «Αίμα - Τιμή - Χρυσή Αυγή», ο Ν. Μιχαλολιάκος δήλωσε: «Εσείς είστε τα τάγματα εφόδου» και συμπλήρωσε: «Οποτε θέλουν, ας έρθουν να μας συνθλίψουν».

Ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής στην ομιλία του στις Θερμοπύλες προέβη και σε επίθεση εναντίον του κοινοβουλευτικού συστήματος, θέτοντας μέχρι και θέμα αποχώρησης του κόμματός του από τη Βουλή: «Να ξέρουν ότι δεν αισθανόμαστε καλά μέσα στο Κοινοβούλιο. Αισθανόμαστε άβολα, αισθανόμαστε μια σιχασιά και μια αηδία.

Εάν θέλουν, μπορούμε να το εγκαταλείψουμε ανά πάσα στιγμή και να βγούμε στους δρόμους. Θα δούνε τότε τι σημαίνει Χρυσή Αυγή και πόσα απίδια βάζει ο σάκος, θα δούνε τι σημαίνει τάγματα εφόδου». Συνεχίζοντας ο κ. Μιχαλολιάκος προειδοποίησε ότι «όταν έρθει η ώρα θα δοθεί ο αγώνας», αφού είπε ότι «οι προδότες είναι παντού, σε όλη τη χώρα, τα τσιράκια τους, οι κλέφτες, οι απατεώνες... Και έχουν να τους αντικαταστήσουν αυτούς που είναι εκεί μέσα», αναφερόμενος στα μέλη του Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η εμπρηστική εμφάνιση Ν. Μιχαλολιάκου έρχεται να απαντήσει στην επίθεση που δέχεται η Χρυσή Αυγή από νέες ακροδεξιές ομάδες που εμφανίζονται κυρίως στην Αττική. Πρώην στελέχη της Χρυσής Αυγής, παλιοί ΕΠΕΝίτες και πρώην μέλη του Ενιαίου Εθνικιστικού Κινήματος έχουν συσπειρωθεί στις τάξεις του Εθνικιστικού Μετώπου που έδρασε στη χώρα το'80 και μετεξελίσσονται σε κόμμα ανοίγοντας γραφεία σε διάφορες περιοχές της Αθήνας.

Τα στελέχη του, που είναι αμετανόητοι νοσταλγοί της χούντας, κατηγορούν τη Χρυσή Αυγή ως κόμμα καθεστωτικό αφού ασπάστηκε τις αρχές του Κοινοβουλευτισμού.

Διεμβολίζουν τα μέλη της και παρεμβαίνουν στις ίδιες περιοχές που το κόμμα του Ν. Μιχαλολιάκου έχει καταγράψει υψηλά ποσοστά, προτείνοντας δυναμικότερη παρουσία των ακροδεξιών ομάδων, αφού η Χρυσή Αυγή δεν έχει κάνει τίποτα, όπως επισημαίνουν.

Και επεισόδιο εντός Βουλής...
Μαινόμενος χρυσαυγίτης βουλευτής

Για τραμπούκικη επίθεση και προπηλακισμούς μέσα στον περίβολο της Βουλής καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Δημήτρη Κουκούτση, ο οποίος επιτέθηκε ενάντια στην αντιπροσωπεία της αντιρατσιστικής πορείας που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Μετά την πορεία η αντιπροσωπεία επέδωσε ψήφισμα στο γραφείο του προέδρου της Βουλής.

Σύμφωνα με την καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κουκούτσης επιτέθηκε με σπρωξιές, βρισιές και απειλές στον δημοτικό σύμβουλο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πέτρο Κωνσταντίνου, τον πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας, Τζαβέντ Ασλαμ, και στη συνέχεια στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Βασιλική Κατριβάνου.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγγέλλει ότι η φρουρά της Βουλής παρενέβη καθυστερημένα, ενώ ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής απήλθε μαινόμενος και συνεχίζοντας τις απειλές.

«Το περιστατικό μπορεί να μοιάζει σταγόνα στον ωκεανό της ρατσιστικής βίας που δέχονται καθημερινά οι μετανάστες», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, και συμπληρώνει ότι «η βία της Χρυσής Αυγής δεν γνωρίζει κανέναν περιορισμό, ούτε καν στον περίβολο του Κοινοβουλίου, και αποτελεί απειλή για όλους και όλες μας».

Η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλήγει ότι «η βία αυτή, που εκφράζεται από εκπροσώπους της ακροδεξιάς, είναι απολύτως επιλεκτική και στρέφεται μόνο ενάντια στους αδύναμους».

ΝΙΚΟΣ Β. ΤΣΙΤΣΑΣ


Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ