H Ντίνα Νικολάου μας ετοιμάζει υπέροχο κοτόπουλο σε ''σουβλάκι'' λουκάνικου - Μια εύκολη & γρήγορη συνταγή
Πώς κάνουμε ένα απλό φιλέτο κοτόπουλο να γίνει πιο μοντέρνο και πιο νόστιμο; Απλά πράγματα... το κάνουμε «σουβλάκι» αντικαθιστώντας το ξύλινο με λουκάνικο Φρανκφούρτης.
ΥΛΙΚΑ
-
3 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου (θα χρειαστείτε 1 δισκάκι με φιλέτα, συνολικού βάρους 700 - 750 γρ.)
- 3 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
- ½ φλιτζ. τσαγιού (100 ml) ελαιόλαδο + 2 κουτ. σούπας επιπλέον
- ½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά σε σκόνη
- λίγη ξερή ρίγανη
- 6 λουκάνικα Φρανκφούρτης, καλής ποιότητας
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
-
ΒΗΜΑ 1Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Στρώνω ένα μέτριο ταψάκι με ένα κομμάτι λαδόκολλας.
- ΒΗΜΑ 2Με ένα καλό, κοφτερό μαχαίρι κόβω κάθε φιλέτο οριζοντίως στη μέση. Εχω έτσι 6 λεπτότερα φιλέτα. Τα βάζω ανάμεσα σε δύο μεγάλα κομμάτια διάφανης μεμβράνης και τα χτυπάω πολύ καλά με τον μπάτη (το ειδικό ξύλινο σφυράκι κουζίνας) ή με έναν βαρύ και χονδρό πλάστη, μέχρι να λεπτύνουν και να απλώσουν, να γίνουν σκαλοπίνια.
- ΒΗΜΑ 3Σε ένα μπολάκι ανακατεύω τον πελτέ με τις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και με το μείγμα αυτό αλείφω τα φιλετάκια κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές. Τα αλατοπιπερώνω και πασπαλίζω με την πάπρικα και λίγη ρίγανη.
- ΒΗΜΑ 4Παίρνω τις λεπτές φέτες κοτόπουλου και τις τυλίγω γύρω από κάθε λουκάνικο. Υπολογίζω για κάθε λουκάνικο ότι θα χρειαστώ 2 φέτες κοτόπουλου. Έτσι δημιουργώ σουβλάκια που στη θέση της σούβλας θα έχουμε το λουκάνικο.
- ΒΗΜΑ 5Βάζω τα σουβλάκια στο ταψάκι και τα αλείφω με το 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο. Τα πασπαλίζω με αλάτι και πιπέρι και τα ψήνω για 25 – 30 λεπτά, μέχρι τα κομμάτια του κοτόπουλου να ψηθούν ως το κέντρο τους. Τα σερβίρω αμέσως και τα συνοδεύω με πράσινη σαλάτα.
Who is Whο
Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.
Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.
Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr