Η Ντίνα Νικολάου δημιουργεί: Απίστευτες σφολιάτες με μανταρίνια και μπισκότο

Γρήγορο γλυκάκι που μπορείτε να φτιάξετε και με πορτοκάλι, γκρέιπφρουτ, αχλάδια ή μήλα. Αρκεί να ακολουθήσετε την τεχνική του καραμελώματος σε σιρόπι. Μην ξεχάσετε να διαφοροποιήσετε τους χρόνους καραμελώματος, ανάλογα με το φρούτο.

ΥΛΙΚΑ

  • 1½ φύλλο σφολιάτας βουτύρου ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ

  • 150 γρ. μπισκότα πολύσπορα ΒΙΟΛΑΝΤΑ
  • 100 γρ. βούτυρο LURPAK, μαλακωμένο
  • 80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ
  • 150 γρ. ζάχαρη ακατέργαστη
  • 1 αυγό
  • 4 μανταρίνια, βιολογικά ακέρωτα
  • Για το σιρόπι
  • 300 ml νερό
  • 300 γρ. ζάχαρη ακατέργαστη
  • Για τη διακόσμηση:
  • Μαρμελάδα πορτοκάλι ή βερίκοκο

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

  • ΒΗΜΑ 1Για τα μανταρίνια: Βάζω τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι και τα αφήνω να βράσουν για 4 λεπτά (από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός). Πλένω τα μανταρίνια, τα κόβω σε λεπτές στρογγυλές φέτες (χωρίς να αφαιρέσω τη φλούδα τους), και τα ρίχνω στο σιρόπι. Βράζω για 2-3 λεπτά. Τα βγάζω με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνω σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.

  • ΒΗΜΑ 2Για τις σφολιάτες: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα.
  • ΒΗΜΑ 3Ανοίγω τη σφολιάτα βουτύρου και με ένα μαχαίρι κόβω πρώτα από τη μακριά πλευρά στη μέση. Κατόπιν, κόβω κάθετα σε 4 σημεία, δημιουργώντας 8 παραλληλόγραμμα κομμάτια σφολιάτας. Μεταφέρω τα παραλληλόγραμμα φύλλα σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Ανοίγω το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και κόβω λεπτές λωρίδες 1 εκ., τις οποίες κολλάω στην περιφέρεια κάθε κομματιού, έτσι ώστε να δημιουργήσω ένα υπερηψωμένο στεφάνι.
  • ΒΗΜΑ 4Βάζω το μούλτι τα μπισκότα, το μαλακωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη, το αυγό και το αλεύρι και πολτοποιώ μέχρι να γίνουν κρέμα. Απλώνω μια γενναία ποσότητα κρέμας σε κάθε σφολιάτα και «τακτοποιώ» φέτες από τις κλημεντίνες.
  • ΒΗΜΑ 5Ψήνω στο φούρνο για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα. Βγάζω τις σφολιάτες από το φούρνο και τις μεταφέρω σε σχάρα να κρυώσουν. Αλείφω την επιφάνεια με μαρμελάδα πορτοκάλι ή βερίκοκο και σερβίρω αμέσως.

Who is Whο

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr