Η Ντίνα Νικολάου δημιουργεί ένα απίστευτο πιάτο: Λαβράκι τραγανό με κανταΐφι και ψητά παντζάρια
Τα λαβράκια έχουν πλούσια διατροφική αξία και ιδιαίτερη γεύση...
ΥΛΙΚΑ
- 4 φιλέτα από λαβράκι, ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας Fish From Greece
- 200 γρ. φύλλο κανταΐφι
- 100 γρ. αγελαδινό βούτυρο, μαλακωμένο
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Για το σερβίρισμα
- 300 γρ. γιαούρτι
- 2 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 100 γρ. καρύδια
- Σπόρους ροδιού
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 8 παντζάρια
- Χοντρό αλάτι
- 50 ml ελαιόλαδο
Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
-
ΒΗΜΑ 1Χωρίζω το κανταΐφι σε οκτώ ισόποσες μερίδες και τραβάω με τα χέρια μου για να γίνουν αφράτες και μακριές λωρίδες. Αλατοπιπερώνω τα φιλέτα, τα κόβω κάθετα στη μέση και τυλίγω το κάθε ένα με μια μερίδα κανταΐφι. Σε ένα τηγάνι βάζω το βούτυρο και το ελαιόλαδο να ζεσταθούν σε μέτρια φωτιά. Βάζω τα φιλέτα σε μονή στρώση και τα τηγανίζω για 3-5 λεπτά (ανάλογα με το πάχος τους), γυρίζοντάς τα τακτικά μέχρι να ροδίσει το κανταΐφι. Βγάζω τα φιλέτα σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας και σκουπίζω το τηγάνι.
- ΒΗΜΑ 2Για το σερβίρισμα: Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Πλένω καλά τα παντζάρια από τα χώματα και τα κόβω κάθετα στη μέση. Τα βάζω στη μέση ενός αντικολλητικού χαρτιού, ραντίζω με το ελαιόλαδο και πασπαλίζω με χοντρό αλάτι. Κλείνω σε σφιχτό πακέτο και ψήνω για 40 λεπτά.
- ΒΗΜΑ 3Σε ένα μπολ ανακατεύω το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και σκορπίζω λίγους σπόρους ροδιού.
- ΒΗΜΑ 4Σερβίρω τα τραγανά φιλέτα με τη σάλτσα γιαουρτιού, τα ψητά παντζάρια, ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγα καρύδια.
Who is Whο
Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.
Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.
Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr