Η Ντίνα Νικολάoυ δημιουργεί: Καστανόσουπα βελουτέ για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας - Υπέροχη γεύση
Αν δεν σας αρέσει να καθαρίζετε τα κάστανα, υπάρχουν έτοιμα καθαρισμένα σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ. Είναι προμαγειρεμένα και συσκευασμένα σε κενό. Μεγάλη ευκολία αλλά θα χάσετε ένα μέρος της γεύσης.
ΥΛΙΚΑ
-
50 γρ. αγελαδινό βούτυρο
- 500 γρ. βρασμένα και ξεφλουδισμένα κάστανα
- 1 πράσο, ψιλοκομμένο
- 1 καρότο κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
- 1 κρασοπότηρο κονιάκ
- 1½ λίτρο ζεστό ζωμό κότας
- 1 κουτ. γλυκού ρας-ελ-χανούτ (θα το βρείτε σε όλα τα μπαχαράδικα και ορισμένα καταστήματα με ανατολίτικα προϊόντα)
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 4 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό, για το σερβίρισμα
Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
-
ΒΗΜΑ 1Σε μια μεγαλούτσικη κατσαρόλα ζεσταίνω το βούτυρο και προσθέτω τα βρασμένα κάστανα. Σοτάρω για 3-4 λεπτά και ρίχνω το πράσο, το καρότο και το σέλερι. Συνεχίζω το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα.
- ΒΗΜΑ 2Σβήνω με το κονιάκ και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτω τον ζωμό κότας.
- ΒΗΜΑ 3Αφήνω τη σούπα να βράσει για 30-35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα κάστανα.
- ΒΗΜΑ 4Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποιώ με ραβδομπλέντερ απευθείας στην κατσαρόλα ή μεταφέρω τη σούπα σε μπλέντερ και πολτοποιώ εκεί.
- ΒΗΜΑ 5Επαναφέρω τη σούπα στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνω και πασπαλίζω με το ρας-ελ-χανούτ. Ανακατεύω καλά και σερβίρω με μια κουταλιά της σούπας γιαούρτι σε κάθε πιάτο.
Who is Whο
Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.
Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.
Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr