Η Ντίνα Νικολάου δημιουργεί: Λαχταριστές κοχύλες γεμιστές με κρέμα κολοκύθας

Η κολοκύθα έχει πλούσια θρεπτική αξία και περιέχει πολυάριθμα μικροθρεπτικά συστατικά (βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία), ενώ το χαρακτηριστικό χρώμα της οφείλεται στο β-καροτένιο

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο μεγάλες κοχύλες (32-35 κομμάτια)
60 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak

Για τη γέμιση

1 κιλό κολοκύθα (ζυγισμένη ακαθάριστη), από την οποία θα αφαιρέσετε τη φλούδα, τις ίνες και τα σπόρια και θα κόψετε την ψίχα σε μέτρια κομμάτια
1.000 ml ζωμό κότας
½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελάχιστο τριμμένο μοσχοκάρυδο
λίγη κανέλα σε σκόνη
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
50 γρ. τριμμένη φρυγανιά
1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα, Arla
100 γρ. μίγμα τυριών Pasta & Gratinar, Arla
½ ματσάκι σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

Για την επιφάνεια

50 γρ. μίγμα τυριών Pasta & Gratinar, Arla
50 γρ. καρύδια, χοντροσπασμένα

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΒΗΜΑ 1 Για τη γέμιση: Βάζω τον ζωμό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και μόλις αρχίσει ο βρασμός, προσθέτω τα κομμάτια της κολοκύθας και τα βράζω για 30 – 40 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν. Βγάζω τα κομμάτια με τρυπητή κουτάλα, τα πολτοποιώ στο μπλέντερ και αφήνω τον πολτό κατά μέρος.

ΒΗΜΑ 2 Καθαρίζω και σκουπίζω καλά την κατσαρόλα, την ξαναβάζω σε μέτρια φωτιά και ζεσταίνω εκεί το μισό βούτυρο. Σοτάρω τα κρεμμύδια για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνω αλάτι, πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο, λίγη κανέλα και τη ζάχαρη και ανακατεύω για 1 λεπτό, μέχρι τα μπαχαρικά να σκορπίσουν το άρωμά τους. Προσθέτω τον πολτό κολοκύθας και μαγειρεύω για άλλα 3 – 4 λεπτά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι το μείγμα να στεγνώσει από τα πολλά υγρά. Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω την τριμμένη φρυγανιά, το αυγό, το τυρί κρέμα, το μείγμα τυριών και το σχοινόπρασο και ανακατεύω καλά.

ΒΗΜΑ 3 Για τις κοχύλες: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζω τις κοχύλες al dente. Τις σουρώνω και τις επαναφέρω στην κατσαρόλα. Ρίχνω το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και ανακατεύω καλά.

Who is Whο

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

ΒΗΜΑ 4Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνω ένα μέτριο, βαθύ πυρίμαχο μέτριο ταψί και στρώνω τις κοχύλες σε μονή σειρά με το άνοιγμα προς τα πάνω. Με ένα κουταλάκι τις γεμίζω καλά με το μείγμα και πασπαλίζω με τα καρύδια και το μείγμα τυριών. Λιώνω το υπόλοιπο βούτυρο, ραντίζω τις κοχύλες και ψήνω στο φούρνο για 20-25 λεπτά. Σερβίρω το φαγητό χλιαρό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr