Ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει πως θα κάνουμε νηστίσιμη πίτσα στο τηγάνι - Έτοιμη σε μόλις λίγα λεπτά (βίντεο)
Πρέπει να την δοκιμάσετε...
Συστατικά
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 πιπεριά πράσινη
- 250 γρ. μανιτάρια champignon
- 250 γρ. mix τυριών
- 50 γρ. σάλτσα ντομάτας
Για τη ζύμη
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής
Μέθοδος Εκτέλεσης
-
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στο γκριλ.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι 28 εκ. σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο. Ιδανικά θέλουμε το τηγάνι να έχει μεταλλικό χερούλι για να μπει στον φούρνο.
- Βάζουμε τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες, τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και σοτάρουμε 4-5 λεπτά να καραμελώσουν.
- Απλώνουμε το τυρί, τη σάλτσα ντομάτας και ισιώνουμε την επιφάνεια.
Για τη ζύμη
- Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη.
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε διάμετρο ίση με το τηγάνι και καλύπτουμε τα υλικά.
- Μεταφέρουμε το τηγάνι στον φούρνο και ψήνουμε για 10-15 λεπτά.
- Αφαιρούμε και σερβίρουμε.
WHO IS WHO
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.
Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr