Ο Άκης Πετρετζίκης παρουσιάζει ακαταμάχητα ρολάκια με κοτόπουλο - Φτιάξτε τα εύκολα & γρήγορα

Πρέπει να τα δοκιμάσετε...

Συστατικά

Για τη γέμιση

  • 1 κρεμμύδι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 150 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου, ψημένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 100 γρ. φέτα
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό
  • 20 φέτες ψωμί για τοστ
  • 50 γρ. μουστάρδα, απαλή

Για το πανάρισμα

  • 30 γρ. παρμεζάνα
  • 1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
  • 1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
  • 250 γρ. γάλα

Για το σερβίρισμα

  • 100 γρ. σπιτική κέτσαπ

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, κόβουμε την πιπεριά σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε στο καυτό τηγάνι. Σοτάρουμε 2-3 λεπτά.
  • Βάζουμε το κοτόπουλο κομμένο σε κυβάκια, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
  • Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  • Μεταφέρουμε τη γέμιση σε ένα μπολ και βάζουμε τη φέτα σπασμένη, το τυρί κρέμα, το ξύσμα λεμονιού, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Κόβουμε τις κόρες από τις φέτες του ψωμιού, τις τρίβουμε στο μιξεράκι και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την παρμεζάνα, την πάπρικα, τη ρίγανη, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Για το πανάρισμα

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
  • Πιέζουμε με έναν πλάστη τις φέτες του ψωμιού ώστε να γίνουν πολύ λεπτές.
  • Απλώνουμε τη μουστάρδα, μοιράζουμε τη γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα και βουτάμε ένα ένα τα ρολάκια. Στη συνέχεια, καλύπτουμε με το μείγμα του τριμμένου ψωμιού.
  • Μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα με την ένωση προς τα κάτω και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
  • Αφαιρούμε και σερβίρουμε με κέτσαπ.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».

Τοποθετούμε σε ένα μπολ και αποθηκεύουμε στην κατάψυξη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr