Δημήτρης Σκαρμούτσος: Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με σάλτσα καρότο - τζίντζερ - είναι πεντανόστιμο

Δείτε βήμα - βήμα την εκτέλεση της συνταγής

ΥΛΙΚΑ

2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, μαλακό

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

4 κ.γ. πράσινο κάρυ πάστα

4 κ.γ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο

3 λάιμ, ξύσμα και χυμό

4 κομμάτια στήθος κοτόπουλου ( 1- 1 1/2 κιλό)

αλάτι

1 κ.σ. φυτικό λάδι

1/2 κιλό καρότα

2 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.

2 Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο, το ψιλοκομμένο σκόρδο, την πάστα κάρυ, τις 3 κ.γ. τζίντζερ, το ξύσμα από 2 λάιμ και το χυμό από 1 λάιμ.

3 Βάζουμε αλάτι στο κοτόπουλο και προσθέτουμε κάρυ και βούτυρο. Το τοποθετούμε στο ταψί και το περιχύνουμε με1/2 κούπα νερό.

4 Το ψήνουμε μέχρι να μαγειρευτεί και το πάνω μέρος του ροδοκοκκινίσει και γίνει τραγανό, για περίπου 20 με 25 λεπτά.

5 Εν τω μεταξύ, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και το υπόλοιπο τζίντζερ (1 κ.γ.), το ξύσμα από 1 λάιμ και το χυμό από 2 λαιμ. Χτυπάμε ελαφρά το μείγμα μας προσθέτοντας το λάδι.

6 Ξύνουμε τα καρότα και τα χρησιμοποιούμε μαζί με τα λαχανικά μας για τη σαλάτα μας.

7 Προσθέτουμε το κόλιανδρο και 1/2 κ.γ αλάτι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

8 Σερβίρουμε το κοτόπουλό μας με τη σαλάτα καρότο-τζίντζερ και συνοδεύουμε με ρύζι.

Who is who

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε νεαρή ηλικία πήγε στην Αμερική, όπου μετά την απόκτηση του πτυχίου του στα οικονομικά από το UCLA, συνέχισε τις σπουδές του στην Culinary Institute of America. To 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα δίπλα στον Thomas Keller, ολοκληρώνοντας την διατριβή του, με θέμα την Γαλλική και την Γιαπωνέζικη κουζίνα. Το 1996 ξεκίνησε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία, όπως το Sheraton Hotel ως executive chef, καθώς και σε γνωστά εστιατόρια της Αμερικής. 

Το 2001 επέστρεψε στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στα Χανιά, όπου έμαθε τα μυστικά της κρητικής κουζίνας και τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα. Το 2005 μετακομίζει στην Αθήνα για να εργαστεί ως Chef του εστιατορίου «Αλάτσι», κερδίζοντας Χρυσό Σκούφο και βραβεία Gourmet.

To 2010 και για τρία χρόνια ήταν μέλος της κριτικής επιτροπή στο reality μαγειρικής του Mega Channel «Master Chef» και «Junior Master Chef». Από το 2011 μέχρι το 2015 είναι ο executive chef των εστιατορίων ΕΡΓΟΝ σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Για τα έτη 2013-2014 συνεχίζει τη συνεργασία του με το MEGA, με την επιτυχημένη εκπομπή «Χωρίς Συνταγή» και ένα χρόνο μετά συμμετέχει στην εκπομπή «Joy» παρουσιάζοντας το καλό φαγητό της Αθήνας.

To 2015 αποφασίζει να δημιουργήσει την επίσημη ιστοσελίδα του dimitrisskarmoutsos.gr για να μπορεί να μοιράζεται τις συνταγές και τις γνώσεις του για την μαγειρική και το καλό φαγητό. Το 2016 είναι πλέον στο Museum Restaurant Στην Κηφισιά. Η φετινή τηλεοπτική σεζόν τον βρίσκει στα πλατό του Star Channel, ως παρουσιαστή της μαγειρικής εκπομπής «Blind Taste».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr