Δημήτρης Σκαρμούτσος: Πατάτες γεμιστές με μπέικον και τυριά - απλά πεντανόστιμες!

Μια λαχταριστή πρόταση που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους

ΥΛΙΚΑ

8 πατάτες πλυμένες

3 κ.σ. ελαιόλαδο

220 γρ. βούτυρο, αλατισμένο

1 φλ. μπέικον σε κομματάκια

1 φλ. κρέμα γάλακτος

1 φλ. τυρί Pasta & Gratinar, Arla

½  φλ. γάλα

2 κ.γ. αλάτι

3 πράσινα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες

Mαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα ταψί. Τις αλείφουμε με το ελαιόλαδο και τις ψήνουμε για 1 ώρα, ώστε να είναι μαγειρεμένες και στο εσωτερικό τους.

2 Κόβουμε το βούτυρο σε κομματάκια. Τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το μπέικον και την κρέμα γάλακτος. Χαμηλώνουμε το φούρνου στους 175°C.

3 Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε τις πατάτες στη μέση κατά μήκος. Αφαιρούμε το εσωτερικό της πατάτας και το τοποθετούμε μέσα στο μπολ.

4 Αφήνουμε την άκρη της κάθε πατάτας ανέπαφη για να χρησιμοποιηθεί ως βάση. Τοποθετούμε το άδειο κέλυφος κάθε πατάτας σε ένα ταψί.

5 Αναμειγνύουμε τις πατάτες με το βούτυρο, το μπέικον και την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε το μίγμα τριμμένων τυριών με γραβιέρα, το γάλα, το αλάτι, τα πράσινα κρεμμυδάκια και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

6 Γεμίζουμε το κέλυφος κάθε πατάτας με το μείγμα, ώστε να φαίνεται πλούσιο. Προσθέτουμε επιπλέον μίγμα τριμμένων τυριών με γραβιέρα και το βάζουμε στο φούρνο να ζεσταθεί για περίπου 15-20 λεπτά και σερβίρουμε.

Who is who

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε νεαρή ηλικία πήγε στην Αμερική, όπου μετά την απόκτηση του πτυχίου του στα οικονομικά από το UCLA, συνέχισε τις σπουδές του στην Culinary Institute of America. To 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα δίπλα στον Thomas Keller, ολοκληρώνοντας την διατριβή του, με θέμα την Γαλλική και την Γιαπωνέζικη κουζίνα. Το 1996 ξεκίνησε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία, όπως το Sheraton Hotel ως executive chef, καθώς και σε γνωστά εστιατόρια της Αμερικής. 

Το 2001 επέστρεψε στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στα Χανιά, όπου έμαθε τα μυστικά της κρητικής κουζίνας και τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα. Το 2005 μετακομίζει στην Αθήνα για να εργαστεί ως Chef του εστιατορίου «Αλάτσι», κερδίζοντας Χρυσό Σκούφο και βραβεία Gourmet.

To 2010 και για τρία χρόνια ήταν μέλος της κριτικής επιτροπή στο reality μαγειρικής του Mega Channel «Master Chef» και «Junior Master Chef». Από το 2011 μέχρι το 2015 είναι ο executive chef των εστιατορίων ΕΡΓΟΝ σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Για τα έτη 2013-2014 συνεχίζει τη συνεργασία του με το MEGA, με την επιτυχημένη εκπομπή «Χωρίς Συνταγή» και ένα χρόνο μετά συμμετέχει στην εκπομπή «Joy» παρουσιάζοντας το καλό φαγητό της Αθήνας.

To 2015 αποφασίζει να δημιουργήσει την επίσημη ιστοσελίδα του dimitrisskarmoutsos.gr για να μπορεί να μοιράζεται τις συνταγές και τις γνώσεις του για την μαγειρική και το καλό φαγητό. Το 2016 είναι πλέον στο Museum Restaurant Στην Κηφισιά. Η φετινή τηλεοπτική σεζόν τον βρίσκει στα πλατό του Star Channel, ως παρουσιαστή της μαγειρικής εκπομπής «Blind Taste».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr