Vegetarian πρόταση από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο: Ντομάτες γεμιστές με σταφίδα, καστανό ρύζι & κουκουνάρι

Θα σας ξετρελάνουν!

ΥΛΙΚΑ

8 μεγάλες ντομάτες

1 κούπα κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κούπα καστανό ρύζι για γεμιστά

½ κούπα ελαιόλαδο

¼ κούπας σταφίδες

¼ κούπας κουκουνάρι

¼ κούπας δυόσμο

¼ κούπας άνηθο

2 κούπες νερό

1 ½ κ.γ. αλατοπίπερο

1 κούπα του εσωτερικού της ντομάτας, αλεσμένο

¾ κούπας ζεστό νερό

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Κόβουμε την κορυφή της κάθε ντομάτας σχηματίζοντας μικρά καπάκια. Βγάζουμε με ένα κουτάλι το εσωτερικό τους και κρατάμε μια κούπα. Πολτοποιούμε το εσωτερικό τους καλά και αφήνουμε στην άκρη.

2 Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ψήνουμε λίγο, για 2-3 λεπτά, το κουκουνάρι μέχρι να ροδίσει. Το ψιλοκόβουμε, το ανακατεύουμε με τα μυρωδικά και το αφήνουμε στην άκρη.

3 Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το κουκουνάρι, τις σταφίδες, το δυόσμο και τον άνηθο, το εσωτερικό από τις ντομάτες, που το έχουμε ήδη πολτοποιήσει, και τις 2 κούπες νερό.

4 Βάζουμε το καπάκι στο σκεύος και μαγειρεύουμε τη γέμιση για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το καστανό ρύζι και μαγειρεύουμε τη γέμιση για άλλα 2 λεπτά.

5 Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει για 10 λεπτά πριν γεμίσουμε τις ντομάτες. Μπορούμε να ετοιμάσουμε τη γέμιση και πριν από 5 ημέρες και να τη βάλουμε στο ψυγείο, φέρνοντάς τη σε θερμοκρασία δωματίου πριν τη χρησιμοποιήσουμε.

6 Όταν είμαστε έτοιμοι να ψήσουμε, βάζουμε τις ντομάτες σε ένα ταψί που να μην τους αφήνει πολύ χώρο και γεμίζουμε την κάθε μια. Τις καλύπτουμε με το καπάκι τους και με ένα πινέλο αλείφουμε την κορυφή και γύρω τους με ελαιόλαδο. Προσθέτουμε 3/4 κούπας ζεστό νερό στο ταψί και ψήνουμε για 1 ώρα στους 200°C.

Who is who

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε νεαρή ηλικία πήγε στην Αμερική, όπου μετά την απόκτηση του πτυχίου του στα οικονομικά από το UCLA, συνέχισε τις σπουδές του στην Culinary Institute of America. To 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα δίπλα στον Thomas Keller, ολοκληρώνοντας την διατριβή του, με θέμα την Γαλλική και την Γιαπωνέζικη κουζίνα. Το 1996 ξεκίνησε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία, όπως το Sheraton Hotel ως executive chef, καθώς και σε γνωστά εστιατόρια της Αμερικής. 

Το 2001 επέστρεψε στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στα Χανιά, όπου έμαθε τα μυστικά της κρητικής κουζίνας και τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα. Το 2005 μετακομίζει στην Αθήνα για να εργαστεί ως Chef του εστιατορίου «Αλάτσι», κερδίζοντας Χρυσό Σκούφο και βραβεία Gourmet.

To 2010 και για τρία χρόνια ήταν μέλος της κριτικής επιτροπή στο reality μαγειρικής του Mega Channel «Master Chef» και «Junior Master Chef». Από το 2011 μέχρι το 2015 είναι ο executive chef των εστιατορίων ΕΡΓΟΝ σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Για τα έτη 2013-2014 συνεχίζει τη συνεργασία του με το MEGA, με την επιτυχημένη εκπομπή «Χωρίς Συνταγή» και ένα χρόνο μετά συμμετέχει στην εκπομπή «Joy» παρουσιάζοντας το καλό φαγητό της Αθήνας.

To 2015 αποφασίζει να δημιουργήσει την επίσημη ιστοσελίδα του dimitrisskarmoutsos.gr για να μπορεί να μοιράζεται τις συνταγές και τις γνώσεις του για την μαγειρική και το καλό φαγητό. Το 2016 είναι πλέον στο Museum Restaurant Στην Κηφισιά. Η φετινή τηλεοπτική σεζόν τον βρίσκει στα πλατό του Star Channel, ως παρουσιαστή της μαγειρικής εκπομπής «Blind Taste».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr