Δημήτρης Σκαρμούτσος: Έτσι θα φτιάξουμε αυγά γεμιστά με τυρί κρέμα, μουστάρδα και ζαμπόν καπνιστό
Ένα απολαυστικό brunch
ΥΛΙΚΑ
10 αβγά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
1/3 φλ. τυρί κρέμα
1 κ.σ. μαγιονέζα
1 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
1 κ.γ. κέτσαπ
1 πιπεριά κόκκινη γλυκιά, ψιλοκομμένη + 2 κ.σ. επιπλέον για γαρνιτούρα
4 κ.σ. άνηθο, Μπαχαρικά Ήλιος
1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
1/3 φλ. ζαμπόν καπνιστό, ψιλοκομμένο
αλάτι, κατά βούληση
λευκό πιπέρο σε μύλο, Μπαχαρικά Ήλιος, κατά βούληση
Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα αβγά, τα καλύπτουμε με νερό και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
2 Ξεφλουδίζουμε προσεχτικά τα αβγά και τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος. Με ένα μικρό κουτάλι αφαιρούμε τους κρόκους από τα ασπράδια και τους βάζουμε σε ένα μπολ.
3 Με ένα πιρούνι θρυμματίζουμε τους κρόκους. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το τυρί κρέμα, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, την κέτσαπ, την πιπεριά, 2 κ.σ. άνηθο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το ζαμπόν, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
4 Με ένα κουταλάκι μοιράζουμε το μείγμα στα ασπράδια των αβγών, γαρνίρουμε με την επιπλέον κόκκινη πιπεριά και τον υπόλοιπο άνηθο και σερβίρουμε σε πιατέλα.
Who is who
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε νεαρή ηλικία πήγε στην Αμερική, όπου μετά την απόκτηση του πτυχίου του στα οικονομικά από το UCLA, συνέχισε τις σπουδές του στην Culinary Institute of America. To 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα δίπλα στον Thomas Keller, ολοκληρώνοντας την διατριβή του, με θέμα την Γαλλική και την Γιαπωνέζικη κουζίνα. Το 1996 ξεκίνησε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία, όπως το Sheraton Hotel ως executive chef, καθώς και σε γνωστά εστιατόρια της Αμερικής.
Το 2001 επέστρεψε στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στα Χανιά, όπου έμαθε τα μυστικά της κρητικής κουζίνας και τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα. Το 2005 μετακομίζει στην Αθήνα για να εργαστεί ως Chef του εστιατορίου «Αλάτσι», κερδίζοντας Χρυσό Σκούφο και βραβεία Gourmet.
To 2010 και για τρία χρόνια ήταν μέλος της κριτικής επιτροπή στο reality μαγειρικής του Mega Channel «Master Chef» και «Junior Master Chef». Από το 2011 μέχρι το 2015 είναι ο executive chef των εστιατορίων ΕΡΓΟΝ σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Για τα έτη 2013-2014 συνεχίζει τη συνεργασία του με το MEGA, με την επιτυχημένη εκπομπή «Χωρίς Συνταγή» και ένα χρόνο μετά συμμετέχει στην εκπομπή «Joy» παρουσιάζοντας το καλό φαγητό της Αθήνας.
To 2015 αποφασίζει να δημιουργήσει την επίσημη ιστοσελίδα του dimitrisskarmoutsos.gr για να μπορεί να μοιράζεται τις συνταγές και τις γνώσεις του για την μαγειρική και το καλό φαγητό. Το 2016 είναι πλέον στο Museum Restaurant Στην Κηφισιά. Η φετινή τηλεοπτική σεζόν τον βρίσκει στα πλατό του Star Channel, ως παρουσιαστή της μαγειρικής εκπομπής «Blind Taste».
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr