Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Κοχυλια με γέμιση σπανακόπιτας - Aυτή η συνταγή θα σας ενθουσιάσει
χετε δοκιμάσει να βάλετε τη γέμιση απο μία μοσχομυριστή σπανακόπιτα μέσα σε ζυμαρικά; Φτιάξτε αυτή τη συνταγή και θα δείτε τη γέμιση της σπανακόπιτας με άλλο μάτι.
Υλικά Συνταγής
- 1 συσκευασία ζυμαρικά Conchiglie Grandi
- {για τη γέμιση} 1 πράσο
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο
- Ελαιόλαδο για το σωτάρισμα
- 2 κ.σ. πέστο βασιλικού
- 200 γραμ. φέτα
- χοντροσπασμένη
- 300 γραμ. τριμμένη μοτσαρέλα
- 100 γραμ. σκληρό τυρί
- {Για το στήσιμο} 200 γραμ. τριμμένη μοτσαρέλα 50 γραμ. τριμμένο σκληρό τυρί
- 20 τοματίνια
- κομμένα στη μέση
Ευχαριστούμε θερμά την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το argiro.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
Εκτέλεση
Για τα φανταστικά κοχυλια με γέμιση σπανακόπιτας,
Γίνονται με απλά βήματα και υλικά που μοσχοβολούν Ελλάδα. Για τα γεμιστα κοχυλια με γεμιση σπανακόπιτας,
- Πλένουμε καλά το σπανάκι.
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε κυβάκια.
- Κόβουμε το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε φέτες.
- Κόβουμε σε λεπτές φέτες το σκόρδο.
- Βάζουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι να κάψει.
- Προσθέτουμε λίγο ελαιολαδο και στη συνέχεια το πρασο, το κρεμμυδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκορδο.
- Βάζουμε και το σπανακι.
- Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουταλα και περιμένουμε να μαραθεί καλά το σπανάκι, να χάσει λίγα από τα υγρά του και να μοιάζει με το μείγμα που φτιάχνουμε για σπανακόπιτα.
- Προσθέτουμε τα τυριά και το πέστο βασιλικού και σιγομαγειρεύουμε μέχρι το σπανάκι να χάσει τα υγρά του.
- Αφήνουμε το μίγμα στην άκρη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Βάζουμε νερό σε μια κατσαρολα να βράσει και το αλατίζουμε.
- Μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού, προσθέτουμε τα κοχυλια και τα βράζουμε για 12 λεπτά.
- Τα βγάζουμε και τα σουρώνουμε.
- Λαδώνουμε ελαφρώς το ταψί μας.
- Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά στο ταψί μας.
- Βάζουμε το κρύο μίγμα σπανάκι σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.
- Στη συνέχεια παίρνουμε τα κοχύλια και τα γεμίζουμε ένα – ένα.
- Αν δεν έχουμε σακούλα το κάνουμε με ένα κουταλάκι.
- Προσθέτουμε τα τυριά και τα τοματίνια από πάνω.
- Ψήνουμε τα κοχυλια γεμιστα σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180°C για 15 λεπτά.
Ευχαριστούμε πολύ τον food blogger Γαβριήλ Νικολαϊδη για την πρωτότυπη και φανταστική συνταγή που μοιράστηκε μαζί μας. Θα την βρείτε και στο blog του coolartisan.
Who is who
Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάρο, αλλά τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στην Αθήνα. Bραβευµένη chef και παθιασμένη μαγείρισσα, έχει καταφέρει µε το δικό της αυθεντικό τρόπο να αναβαθμίσει την ελληνική κουζίνα και να μεταδώσει σε όλους µας την αγάπη της για το καλοµαγειρεµένο σπιτικό φαγητό.
«Από πολύ νωρίς γοητεύτηκα από τη μαγεία της κουζίνας. Μ’ άρεσαν οι μυρωδιές, οι γεύσεις, οι ήχοι της και, πολύ αργότερα, µε συνέπαιρνε η ένταση την ώρα της ασταμάτητης δουλειάς, που σε απορροφάει τόσο ώστε το µόνο που σε ενδιαφέρει εκείνη τη στιγμή είναι να ικανοποιήσεις αυτούς που θα γευτούν τα πιάτα. Έχω δουλέψει σκληρά, μέχρι τελικής πτώσης, αλλά μέσα από αυτή την κούραση µόνο ικανοποίηση και υπερηφάνεια ένιωσα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Νάουσα της Πάρου. Από παιδί στριφογύριζα στην κουζίνα, θέλοντας να έχω ενεργό ρόλο σε ό,τι μαγικό (για τα παιδικά µου µάτια) εξελισσόταν εκεί μέσα». –Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Ασχολείται επαγγελματικά με τη μαγειρική τα τελευταία 15 χρόνια και το ταλέντο της και η εμπειρία της συνοδεύονται από σπουδές, καθώς το χειμώνα 2004-2005 παρακολούθησε εντατικά μαθήματα γαλλικής κουζίνας στη Σχολή Μαγειρικής Cordon Bleu στο Λονδίνο. Ακολούθησαν σεµινάρια ζαχαροπλαστικής πλάι στον Στέλιο Παρλιάρο και στη Σχολή Ζαχαροπλαστικής Valhrona στη Γαλλία. Συνεργάστηκε µε εφημερίδες, περιοδικά και ως σύμβουλος, παραδίδοντας μαθήματα μαγειρικής σε πολυεθνική εταιρεία τροφίμων.
Εκτός από αγαπημένη τηλεοπτική σεφ με καθημερινή παρουσία στην πρωινή τηλεοπτική ζώνη και στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα, είναι ιδιοκτήτρια του διεθνούς φήμης εστιατορίου«Παπαδάκης», το οποίο αφού λειτούργησε με μεγάλη επιτυχία στην Πάρο, μεταφέρθηκε το 2005 στην Αθήνα, στην καρδιά του Κολωνακίου (Φωκυλίδου 15 & Βουκουρεστίου). Έχει μαγειρέψει για τον Πιρς Μπρόσναν. Ο Ζαν Πολ Γκοτιέ, όταν βρίσκεται στην Αθήνα, δίνει ραντεβού κάθε βράδυ στον ΠΑΠΑΔΑΚΗ, παρέα με όστρακα, αχινό και ψάρι.
Ο συνάδελφός του, Kenzo, παραγγέλνει στους φίλους του να του πηγαίνουν στο Παρίσι λικέρ φράουλα της Αργυρώς! Ο Μπίλι Ζέιν, αφού δοκίμασε το κατσικάκι φρικασέ και την τυρόπιτά της, ζήτησε να του τυλίξουν φαγητό και για το …ξενοδοχείο! Φυσικά, ούτε οι διάσημοι συνάδελφοί της, Michele Roux, Cat Cora, Jim Botsakos και Michael Psilakis, δεν μπορούν να αντισταθούν στο χταπόδι της με μέλι, στα τριμμένα πατατάκια και στη ρεβιθάδα με ταραμοσαλάτα!
«Το εστιατόριο «Παπαδάκης» πρωτολειτούργησε στα μέσα της δεκαετίας του ‘90. Η απόφαση πάρθηκε από κοινού µε τον σύζυγό µου, ο οποίος –αν και αφανής ήρωας– είναι εκείνος που με στηρίζει σε κάθε µου κίνηση. Έπειτα από σχεδόν µία δεκαετία επιτυχημένης λειτουργίας στην Πάρο, τον Νοέμβριο του 2005, μεταφέραμε το εστιατόριο στην καρδιά της Αθήνας, στο Κολωνάκι».
Η Αργυρώ μοιράζει το χρόνο της μεταξύ του εστιατορίου και της συγγραφής βιβλίων, αλλά ασχολείται και με τηλεοπτικές εκπομπές και επιτυχημένες δραστηριότητες στην Αμερική.
Έχει δημοσιεύσει βιβλία μαγειρικής που έχουν γίνει best-seller και έχει παρουσία στην τηλεόραση κάθε τηλεοπτική σαιζόν, τα τελευταία 10 χρόνια. Διδάσκει στη Le Monde και η μεγάλη της αγάπη είναι το www.argiro.gr, το site μαγειρικής με τους περισσότερους επισκέπτες. Συγχρόνως, σε συνεργασία με τον φιλανθρωπικό οργανισμό Greek American Foundation και το Project Hope της Αμερικής, μαγειρεύει σε φιλανθρωπικά γκαλά στην Αμερική, όπου θεωρείται πρέσβειρα της ελληνική κουζίνας.
Το Μάιο, η Αργυρώ είχε την τιμητική της στην Disneyland, όπου ετοίμασε το μενού για όλα τα εστιατόρια του πάρκου, επιμελήθηκε το επίσημο δείπνο των 12 πιάτων, αλλά και το μενού της βραδιάς των βραβείων Gabby που φέτος έγιναν στο Λος Άντζελες. Η Αργυρώ μαγείρεψε για τους star και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr