Σοκολατένια cupcakes από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο: Μια εύκολη συνταγή που θα λατρέψετε

Δείτε βήμα - βήμα την εκτέλεση της συνταγής

ΥΛΙΚΑ

300 γρ. μαύρη σοκολάτα (χαμηλής περιεκτικότητας σε κακάο), κομμένη σε μεγάλα κομμάτια

200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

200 γρ. καστανή ζάχαρη συν 3 κ.σ.

6 κ.σ. κακάο

150 ml ηλιέλαιο συν λίγο ακόμα για λάδωμα

284 ml ξινόκρεμα

2 αβγά

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα cupcakes: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C και βάζουμε σε μια θήκη για muffins και cupcakes 10 χάρτινες θήκες. Χτυπάμε σε έναν επεξεργαστή τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το ηλιέλαιο, 100 ml ξινόκρεμα, τα αβγά, τη βανίλια και 100 ml νερό.

Χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνει λείο το μείγμα και γρήγορα προσθέτουμε τα 100 γρ. σοκολάτας, που έχουμε χτυπήσει στον επεξεργαστή.

Χωρίζουμε το μείγμα στις 10 θήκες και ψήνουμε για 20 λεπτά - μέχρι να βγαίνει μια οδοντογλυφίδα καθαρή. Κρυώνουμε σε μια σχάρα.

Για την επικάλυψη: Βάζουμε την υπόλοιπη σοκολάτα, την κρέμα και 3 κ.σ. ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι. Ζεσταίνουμε ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

Παγώνουμε στο ψυγείο μέχρι να δέσει και να μπορούμε να γλασάρουμε τα cupcakes.

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε Ταψί για muffin και cupcakes αντικολλητικό 12 θέσεων dexam της εταιρίας Coozina.gr

Who is who

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε νεαρή ηλικία πήγε στην Αμερική, όπου μετά την απόκτηση του πτυχίου του στα οικονομικά από το UCLA, συνέχισε τις σπουδές του στην Culinary Institute of America. To 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα δίπλα στον Thomas Keller, ολοκληρώνοντας την διατριβή του, με θέμα την Γαλλική και την Γιαπωνέζικη κουζίνα. Το 1996 ξεκίνησε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία, όπως το Sheraton Hotel ως executive chef, καθώς και σε γνωστά εστιατόρια της Αμερικής. 

Το 2001 επέστρεψε στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στα Χανιά, όπου έμαθε τα μυστικά της κρητικής κουζίνας και τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα. Το 2005 μετακομίζει στην Αθήνα για να εργαστεί ως Chef του εστιατορίου «Αλάτσι», κερδίζοντας Χρυσό Σκούφο και βραβεία Gourmet.

To 2010 και για τρία χρόνια ήταν μέλος της κριτικής επιτροπή στο reality μαγειρικής του Mega Channel «Master Chef» και «Junior Master Chef». Από το 2011 μέχρι το 2015 είναι ο executive chef των εστιατορίων ΕΡΓΟΝ σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Για τα έτη 2013-2014 συνεχίζει τη συνεργασία του με το MEGA, με την επιτυχημένη εκπομπή «Χωρίς Συνταγή» και ένα χρόνο μετά συμμετέχει στην εκπομπή «Joy» παρουσιάζοντας το καλό φαγητό της Αθήνας.

To 2015 αποφασίζει να δημιουργήσει την επίσημη ιστοσελίδα του dimitrisskarmoutsos.gr για να μπορεί να μοιράζεται τις συνταγές και τις γνώσεις του για την μαγειρική και το καλό φαγητό. Το 2016 είναι πλέον στο Museum Restaurant Στην Κηφισιά. Η φετινή τηλεοπτική σεζόν τον βρίσκει στα πλατό του Star Channel, ως παρουσιαστή της μαγειρικής εκπομπής «Blind Taste».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr