Άκης Πετρετζίκης:Φτιάξτε & εσείς το μπισκότο του Άη Βασίλη μαζί με τα παιδάκια σας - ήρθαν τα Χριστούγεννα & θα το περάσουμε μαγικά

Βάλτε το κάτω από το δέντρο και ο... Άγιος σίγουρα θα το δοκιμάσει...

Συστατικά

150 γρ. βούτυρο

150 γρ. ζάχαρη καστανή

75 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι

1 πρέζα αλάτι

2 αβγά, μέτρια

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

280 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική

1/2 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη

1/2 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη

1 πρέζα γαρίφαλο

Για τη σύνθεση

150 γρ. σοκολατένια κουφετάκια

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, την καστανή και κρυσταλλική ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλάτι, και χτυπάμε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά να αφρατέψει το μείγμα.
  • Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε τα αβγά, το εκχύλισμα βανίλιας, και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη σόδα, την κανέλα, το τζίντζερ, το γαρίφαλο, και ανακατεύουμε με μια μαρίζ απαλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Ρίχνουμε τα στερεά υλικά του μπολ στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε με τη μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα μπολ, καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη, και βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C στον αέρα.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια, τα πλάθουμε σε μεγάλα μπισκότα, και τοποθετούμε 2 σε κάθε ταψί.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 13-14 λεπτά το κάθε ταψί.
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε τα μπισκότα στην άκρη λίγο να κρυώσουν.
  • Τοποθετούμε από πάνω τα σοκολατένια κουφετάκια και προαιρετικά προσθέτουμε βρώσιμα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά. 
  • Σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr