Δημήτρης Σκαρμούτσος: Καστανό ρύζι με λαχανικά και κόκκινα φασόλια - ένα εύκολο, λαχταριστό συνοδευτικό

Δείτε βήμα - βήμα πώς θα φτιάξετε την συνταγή

ΥΛΙΚΑ

900 γρ. καστανό ρύζι

4 φλ. ζωμό λαχανικών ή νερό

1 μεγάλο κρεμμύδι

2 κλωνάρια σέλινο

1 κόκκινη πιπεριά

2 φλ. μανιτάρια, τεμαχισμένα

4 σκελίδες σκόρδο

450 γρ. κόκκινα φασόλια σε κονσέρβα

1 κ.σ. πάπρικα

1 1/2 αποξηραμένο θυμάρι

2 κ.γ. ταμπάσκο

1/2 φλ. κάσιους

2 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Σε μία κατσαρόλα τοποθετούμε αλατισμένο νερό ή ζωμό λαχανικών (για πιο έντονη γεύση) και αφήνουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το καστανό ρύζι και αφήνουμε να βράσει για περίπου 25 λεπτά. Σουρώνουμε το ρύζι και το αφήνουμε στην άκρη.

2 Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σέλινο και την πιπεριά. Πολτοποιούμε το σκόρδο και στραγγίζουμε τα κόκκινα φασόλια.

3 Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια βαθιά κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σέλινο, την πιπεριά και τα μανιτάρια. Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει διαφανές το κρεμμύδι και προσθέτουμε το σκόρδο, την πάπρικα, το θυμάρι και το ταμπάσκο. Σοτάρουμε για 30 δευτερόλεπτα.

4 Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.

5 Προσθέτουμε τα φασόλια, τα κάσιους και πιπέρι. Ανακατεύουμε και σβήνουμε τη φωτιά. Δοκιμάζουμε και αλατίζουμε κατ΄ επιλογή.

Who is who

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε νεαρή ηλικία πήγε στην Αμερική, όπου μετά την απόκτηση του πτυχίου του στα οικονομικά από το UCLA, συνέχισε τις σπουδές του στην Culinary Institute of America. To 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα δίπλα στον Thomas Keller, ολοκληρώνοντας την διατριβή του, με θέμα την Γαλλική και την Γιαπωνέζικη κουζίνα. Το 1996 ξεκίνησε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία, όπως το Sheraton Hotel ως executive chef, καθώς και σε γνωστά εστιατόρια της Αμερικής. 

Το 2001 επέστρεψε στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στα Χανιά, όπου έμαθε τα μυστικά της κρητικής κουζίνας και τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα. Το 2005 μετακομίζει στην Αθήνα για να εργαστεί ως Chef του εστιατορίου «Αλάτσι», κερδίζοντας Χρυσό Σκούφο και βραβεία Gourmet.

To 2010 και για τρία χρόνια ήταν μέλος της κριτικής επιτροπή στο reality μαγειρικής του Mega Channel «Master Chef» και «Junior Master Chef». Από το 2011 μέχρι το 2015 είναι ο executive chef των εστιατορίων ΕΡΓΟΝ σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Για τα έτη 2013-2014 συνεχίζει τη συνεργασία του με το MEGA, με την επιτυχημένη εκπομπή «Χωρίς Συνταγή» και ένα χρόνο μετά συμμετέχει στην εκπομπή «Joy» παρουσιάζοντας το καλό φαγητό της Αθήνας.

To 2015 αποφασίζει να δημιουργήσει την επίσημη ιστοσελίδα του dimitrisskarmoutsos.gr για να μπορεί να μοιράζεται τις συνταγές και τις γνώσεις του για την μαγειρική και το καλό φαγητό. Το 2016 είναι πλέον στο Museum Restaurant Στην Κηφισιά. Η φετινή τηλεοπτική σεζόν τον βρίσκει στα πλατό του Star Channel, ως παρουσιαστή της μαγειρικής εκπομπής «Blind Taste».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr