Ο Άκης Πετρετζίκης μαγειρεύει για σήμερα: Μαυρομάτικα με χόρτα - Ένα απολαυστικό και χορταστικό πιάτο (βίντεο)

Ένα θρεπτικό φαγητό! 

Συστατικά

1 κρεμμύδι

1 σκ. σκόρδο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1/2 ματσάκι μυρώνια

1/2 ματσάκι άνηθο

800 γρ. σπανάκι

αλάτι

πιπέρι

200 γρ. ντομάτα

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

450 γρ. μαυρομάτικα φασόλια, κατεψυγμένα

200 γρ. νερό

ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι

χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι

Για το σερβίρισμα

ελαιόλαδο

πιπέρι

λεμόνι

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

​​​​​​​

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το άσπρο μέρος από τα φρέσκα κρεμμύδια σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Σοτάρουμε να καραμελώσουν.
  • Ψιλοκόβουμε τα μυρώνια, τον άνηθο και βάζουμε τα κοτσάνια στην κατσαρόλα. Τα τρυφερά σημεία τα αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε το σπανάκι σε κομμάτια, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε 4-5 λεπτά να μαραθεί και να πέσει ο όγκος του.
  • Τρίβουμε την ντομάτα και τη βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τα μαυρομάτικα, το νερό και ανακατεύουμε.
  • Καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10-15 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα μυρώνια και τον άνηθο, το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε με ελαιόλαδο, πιπέρι και λεμόνι.

 

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr