Ο Άκης Πετρετζίκης μας προτείνει μια υπέροχη συνταγή: Μοσχαράκι κάρι στη χύτρα ταχύτητας (βίντεο)

Ένα τέλειο χειμωνιάτικο φαγητό! 

Συστατικά

1 κιλό μοσχάρι, ποντίκι

1 κρεμμύδι

1 πιπεριά τσίλι

1 σκ. σκόρδο

1 κ.γ. τζίντζερ

1 κ.σ. κουρκουμά

1 κ.σ. garam masala

1 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ), σε σκόνη

3-4 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

400 γρ. ντομάτα κονκασέ

400 γρ. κρέμα καρύδας

Για το σερβίρισμα

αραβικές πίτες

κόλιανδρο

λάιμ

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε τη χύτρα ταχύτητας σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 3-4 κ.σ ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε το μοσχαράκι σε κομμάτια 2-3 εκ. και βάζουμε στη χύτρα ταχύτητας. Σοτάρουμε 2-3 λεπτά να πάρει χρώμα.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε στη χύτρα.
  • Ψιλοκόβουμε την πιπεριά τσίλι, το σκόρδο, τα βάζουμε στη χύτρα και σοτάρουμε.
  • Βάζουμε το τζίντζερ, τον κουρκουμά, το garam masala, το κάρδαμο και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, την ντομάτα, την κρέμα καρύδας και καλύπτουμε με το καπάκι.
  • Βάζουμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη και βράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά.
  • Αποσυμπιέζουμε και σερβίρουμε με αραβικές πίτες, κόλιανδρο και λάιμ.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr