Άκης Πετρετζίκης: Κοτομπέικον γεμιστό με τυρί κρέμα & μανιτάρια - Και καλή σας όρεξη!
Ακολουθήστε τα βήματα του σεφ μας και θα πετύχετε την συνταγή!
Συστατικά
Για τη γέμιση
200 γρ. μανιτάρια champignon
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
250 γρ. τυρί κρέμα
1/2 κ.γ. λάδι τρούφας, προαιρετικά
1 κ.σ. εστραγκόν
Για τη σύνθεση
1 κιλό φιλέτο στήθος κοτόπουλου
αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
16 φέτες μπέικον
Για το σερβίρισμα
γλυκοπατάτες
άγριο ρύζι, βρασμένο
Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη γέμιση
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε μέσα στο καυτό τηγάνι. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 10-15 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το λάδι τρούφας, το εστραγκόν και ανακατεύουμε.
Για τη σύνθεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Σε ένα μπολ βάζουμε το κοτόπουλο. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου στη μέση για να φτιάξουμε μια θήκη.
Απλώνουμε 4 φέτες μπέικον και τοποθετούμε πάνω το ένα φιλέτο. Γεμίζουμε με το ¼ από τη γέμιση και τυλίγουμε με το μπέικον. Μεταφέρουμε σε ταψί με σχάρα φροντίζοντας η ένωση του μπέικον να είναι προς τα κάτω.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα υλικά και ψήνουμε 35-40 λεπτά.
Σερβίρουμε με γλυκοπατάτες και το άγριο ρύζι.
WHO IS WHO
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.
Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr