Ντίνα Νικολάου: Δημιουργεί απίστευτα ροξάκια, τα διαχρονικά - Θα τα λατρέψετε!
Και σε ποιον δεν αρέσουν τα ροξάκια.
ΥΛΙΚΑ
Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτού του άρθρου
Εκτέλεση
-
Βάζω σε ένα μπολ το γάλα και προσθέτω πασπαλιστά τη μαγιά
-
Ανακατεύω και αφήνω στην άκρη για 15 λεπτά
-
Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανή τα αυγά και τα χτυπάω με το σύρμα για 3-4 λεπτά
-
Προσθέτω το γάλα με τη μαγιά και το μαλακωμένο βούτυρο και συνεχίζω το χτύπημα
-
Το μείγμα θα δείχνει ανομοιογενές
-
Αλλάζω εξάρτημα και προσαρμόζω τον γάντζο
-
Ξεκινάω να ρίχνω σταδιακά το αλεύρι μέχρι να δημιουργηθεί μια εύπλαστη ζύμη
-
Κόβω τη ζύμη σε 3 ίσα μέρη
-
Παίρνω το ένα κομμάτι ζύμης, το ανοίγω και μέσα πασπαλίζω το κακάο, την κανέλα, τα γαρίφαλα και τη πούδρα καρυδιού
-
Ζυμώνω καλά μέχρι να σκουρύνει η ζύμη και να ενσωματωθούν τα υλικά στη ζύμη
-
Κόβω τη σκουρόχρωμη ζύμη σε 3 ίσα κομμάτια και ρολάρω το κάθε κομμάτι σε μακρόστενο μπαστούνι, μήκους 50 εκ
-
περίπου
-
Παίρνω τα υπόλοιπα 2/3 της άσπρης ζύμης που έχουν μείνει
-
Τη ζυμώνω και την χωρίζω σε 3 κομμάτια
-
Το κάθε κομμάτι το ανοίγω σε μακριά λωρίδα μήκους 50 εκ
-
Τυλίγω τα μπαστούνια σκούρας ζύμης στα αντίστοιχα κομμάτια λευκής ζύμης
-
Τα κόβω με το μαχαίρι σε κομμάτια περίπου 4 εκ
-
Τα πατάω με την παλάμη μου να γίνουν φαρδιά και πλατειά και τα μεταφέρω σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί
-
Αφήνω τα ροξάκια για 15-20 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και τα ψήνω στο φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν
-
Ετοιμάζω το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα
-
Βράζω το σιρόπι μέχρι να δέσει, περίπου 4-6 λεπτά
-
Βάζω τα ζεστά γλυκά μέσα στο ζεστό σιρόπι και τα αφήνω να ποτιστούν από το σιρόπι
-
Μετά τα αποσύρω από το σιρόπι με τρυπητή κουτάλα
-
Συνεχίζω έτσι μέχρι να τελειώσουν όλα τα ροξάκια
Who is Whο
Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.
Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.
Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.
Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς.
Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.
Δείτε όλο το «πλούσιο» βιογραφικό της αγαπημένης σεφ Ντίνας Νικολάου στο dinanikolaou.gr.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr