Γιάννης Λουκάκος: Ρεβιθάδα με θυμάρι, λεμόνι & πιπεριές - μια γευστική και εύκολη συνταγή (βίντεο)

Ρεβίθια και λαχανικά, όπως καρότο, πιπεριές και σελινόριζα, παντρεύονται σε ένα πιάτο που μπορείτε να απολαύσετε όλο τον χρόνο

ΥΛΙΚΑ

Για την ρεβιθάδα

350 γρ. ρεβίθια

50 γρ. ελαιόλαδο 

200 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 

100 γρ. καρότο, σε μέτρια καρέ 

80 γρ. σελινόριζα, σε μέτρια καρέ 

10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο 

30 γρ. πελτές ντομάτας

2 φύλλα δάφνη

1 κιλό νερό

40 γρ. πιπεριά κόκκινη ψητή, κομμένη καρέ

8 γρ. ξύσμα λεμονιού

8 γρ. χυμός λεμόνι

4 γρ. θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο

2 γρ. δενδρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένο

4 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο

αλάτι

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για αυτή τη συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την ρεβιθάδα

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε νερό για 12 ώρες.  

Τοποθετούμε τα ρεβίθια με τη δάφνη και το νερό σε μια γάστρα ή σε ένα ταψί που σκεπάζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140°C για 2 με 2,5 ώρες περίπου. Βγάζουμε το σκεύος από τον φούρνο, αλατίζουμε και αφήνουμε τα ρεβίθια 10-15 λεπτά να χαλαρώσουν μέσα στον ζωμό. 

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε τα καρότα, τη σελινόριζα και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν. 

Προσθέτουμε αλάτι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. 

Δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις το σκόρδο μυρίσει προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ξαναχαμηλώνουμε τη φωτιά, μαγειρεύοντας μέχρι ο πελτές να βγάλει τα αρώματά του. 

Προσθέτουμε τα ρεβίθια μαζί με τον ζωμό τους.

Σιγοβράζουμε τη ρεβιθάδα μέχρι να αρχίσουν να δένουν τα υλικά και παράλληλα προσθέτουμε τις ψητές πιπεριές, το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού και το λευκό μέρος του φρέσκου κρεμμυδιού. Εάν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο.

Τελειώνουμε με το θυμάρι και το δενδρολίβανο. 

Σερβίρουμε γαρνίροντας με το πράσινο μέρος του φρέσκου κρεμμυδιού. 

Whois Who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet.

Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr