Δημήτρης Σκαρμούτσος: Μπρουσκέτες με φέτα, ρόκα και αβγά ποσέ - θα σας πάρει μόλις 15 λεπτά για να τις φτιάξετε

Δείτε βήμα - βήμα την εκτέλεση της συνταγής

ΥΛΙΚΑ

4 φέτες ψωμιού σικάλεως

φύλλα ρόκας

ελαιόλαδο

χυμός λεμονιού

2 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού ρόδι με στέβια Kalamata Papadimitriou

αλάτι

πιπέρι

1 αβγό για κάθε φέτα ψωμιού

μεγάλη ντομάτα, κομμένη σε φέτες

τυρί φέτα

παρμεζάνα, τριμμένη

ξηρό θυμάρι

πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη

πάπρικα

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Ψήνουμε τις φέτες ψωμιού στην τοστιέρα.

2 Θρυμματίζουμε τη φέτα και την ανακατεύουμε με την παρμεζάνα, το θυμάρι, και λίγο χυμό λεμονιού.

3 Σε ένα μπολ βάζουμε τη ρόκα και περιχύνουμε με ελαιόλαδο, τη κρέμα βαλσαμικού ρόδι με στέβια, χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο.

4 Σε μια κατσαρόλα μαγειρεύουμε τα αβγά ποσέ. Απλώνουμε πάνω στις φέτες τη ρόκα, το τυρί, την ντομάτα και το αβγό.

5 Αλατοπιπερώνουμε το αβγό και προσθέτουμε λίγη πάπρικα και τσίλι.

Who is Who


Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr