Tip: Για τους λάτρεις του βύσσινου, ενισχύστε τη μους από λευκή σοκολάτα με μαρμελάδα βύσσινο με ζουμερά κομμάτια από κομπόστα βύσσινο.
Γιάννης Λουκάκος: Μους από λευκή σοκολάτα με μαρμελάδα βύσσινο - Ένα γρήγορο γλυκό, με αξεπέραστη γεύση
ΥΛΙΚΑ
Για τη μους
- 275 γρ. λευκή σοκολάτα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 85 γρ. γάλα
- 10 γρ. φύλλα ζελατίνης, μαλακωμένα σε κρύο νερό
- 45 γρ. ζάχαρη
- 30 γρ. νερό
- 60 γρ. κρόκοι αυγών
- 370 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
Για το πιάτο
- μαρμελάδα βύσσινο
- καβουρδισμένα αμύγδαλα
- μπισκότα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
- ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΛΕΥΚΗ
- ΖΕΛΑΤΙΝΗ
- ΦΡΑΟΥΛΑ
Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για αυτή τη συνταγή
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη μους
- Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Σε μια κατσαρόλα φέρνουμε το γάλα σε βρασμό και το προσθέτουμε στη σοκολάτα ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα τοποθετούμε τη ζάχαρη και το νερό και βράζουμε μέχρι να φτάσει στους 120⁰C. Στραγγίζουμε τη ζελατίνη και την ενσωματώνουμε στο σιρόπι της ζάχαρης.
- Στο μεταξύ στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να πάρουν ξανθό χρώμα.
- Προσθέτουμε το σιρόπι της ζάχαρης χωρίς να σταματήσουμε το μίξερ και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να κρυώσει το μείγμα. Προσθέτουμε το μείγμα των κρόκων στο μείγμα της σοκολάτας και αναμειγνύουμε.
- Με απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε και τη σαντιγί. Μοιράζουμε τη μους σε μπολ σερβιρίσματος της αρεσκείας μας και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.
Για το πιάτο
Πάνω από την παγωμένη μους τοποθετούμε μια πλούσια στρώση μαρμελάδας βύσσινο, καβουρδισμένα αμύγδαλα και τριμμένο μπισκότο.
Who is Who
Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet.
Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr