Δημήτρης Σκαρμούτσος: Συνταγή για τιραμισού με πορτοκάλι - τόσο λαχταριστή που θα «κολλήσετε»

Θα χρειαστείτε περίπου 40 λεπτά για να φτιάξετε το λαχταριστό αυτό γλυκό

ΥΛΙΚΑ

4 μεγάλα αβγά, χωρισμένα, σε θερμοκρασία δωματίου

3/4 φλ. ζάχαρη

450 γρ. μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου

ξύσμα από 1 πορτοκάλι (περίπου 1 1/2 κ.σ.)

4 κ.σ. λικέρ πορτοκάλι

1/4 κ.γ. χοντρό αλάτι

6 πορτοκάλια, χυμός (2 φλ)

40 μπισκότα σαβαγιάρ

1/3 φλ. σκόνη κακάο, χωρίς ζάχαρη

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ τους κρόκους των αβγών και τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσει και να δέσει, για 3-6 λεπτά. Προσθέτουμε το μασκαρπόνε και χτυπάμε.

2 Συνεχίζουμε προσθέτοντας το ξύσμα και 2 κ.σ. λικέρ και ξαναχτυπάμε. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ.

3 Βάζουμε τα ασπράδια σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αλάτι και χτυπάμε σε μαρέγκα μέχρι να στέκονται οι κορυφές, για 4-5 λεπτά.

4 Βάζουμε το μισό μείγμα από τα ασπράδια στο μείγμα με τους κρόκους και ανακατεύουμε να ενωθούν. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο μείγμα με τα ασπράδια και ενώνουμε.

5 Σε ένα ψηλό σκεύος (ποτήρι) ανακατεύουμε το χυμό και το υπόλοιπο λικέρ.

6 Βουτάμε τα 20 μπισκότα στο χυμό με το λικέρ, πολύ σύντομα το κάθε ένα για να μη διαλυθούν. Τα απλώνουμε σε ένα πυρέξ σε μια στρώση.

7 Απλώνουμε μισό μείγμα μασκαρπόνε πάνω στα μπισκότα και ισιώνουμε. Κοσκινίζουμε τη μισή σκόνη κακάο από πάνω.

8 Συνεχίζουμε βρέχοντας στον χυμό τα υπόλοιπα 20 μπισκότα και τα απλώνουμε πάνω από το μείγμα μασκαρπόνε.

9 Απλώνουμε το υπόλοιπο μασκαρπόνε πάνω από τα μπισκότα και κοσκινίζουμε πάλι με κακάο.

10 Καλύπτουμε καλά με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες τουλάχιστον ή για όλη τη νύχτα.

Who is Who


Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr