Δημήτρης Σκαρμούτσος: Έτσι θα φτιάξουμε λαχταριστό στρούντελ με κοτόπουλο και μανιτάρια

Δείτε βήμα - βήμα την εκτέλεση της συνταγής

ΥΛΙΚΑ

4 κ.σ. ελαιόλαδο

2 μικρά κρεμμύδια, λεπτοκομμένα

2 κλωνάρια σέλερι, σε κύβους

400 γρ. στήθος κοτόπουλο, σε λεπτές φέτες

6 κ.σ. αλεύρι

1/2 φλ. γάλα

200 γρ μανιτάρια λεπτοκομμένα

αλάτι

πιπέρι

4 φύλλα παραδοσιακά

5 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σέλερι και μαγειρεύουμε, μέχρι να μαλακώσουν.

2 Βάζουμε και το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς για 2 λεπτά.

3 Προσθέτουμε το γάλα και τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς για 10 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά.

4 Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

5 Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια απλώνουμε ένα φύλλο παραδοσιακό, το αλείφουμε με βούτυρο ελαφρά και στρώνουμε ένα δεύτερο φύλλο από πάνω.

6 Μοιράζουμε τη μισή γέμιση κατά μήκος του παραδοσιακού φύλλου, αφήνοντας 2-3 εκ. περιθώριο γύρω από αυτό.

7 Βουτυρώνουμε γύρω γύρω το φύλλο, διπλώνουμε προς τα μέσα και κλείνουμε καλά τις άκρες του.

8 Τυλίγουμε σφιχτά σε χοντρό ρολό, με ένα μαχαίρι κάνουμε διαγώνιες χαρακιές στην επιφάνεια της ζύμης και αλείφουμε με βούτυρο. Συνεχίζουμε με τα άλλα δύο παραδοσιακά φύλλα κατά τον ίδιο τρόπο.

9 Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και τοποθετούμε τα στρούντελ με την ένωση προς τα κάτω.

10 Ψήνουμε στους 180°C για 35 λεπτά, μέχρι η ζύμη να ροδίσει. Αφήνουμε να ξεκουραστούν για 10 λεπτά, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Who is Who


Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr