Δημήτρης Σκαρμούτσος: Cupcakes pina colada - τα μικρά, λαχταριστά κεκάκια που θα λατρέψετε
Τι διάσημο κοκτέιλ σε μια πεντανόστιμη εκδοχή
ΥΛΙΚΑ
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. μπέικιν σόδα
1/2 κ.γ. αλάτι
2/3 φλ βούτυρο, μαλακωμένο
1 2/3 φλ ζάχαρη
1 κ.γ. βανίλια
2 αβγά
1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
1/2 φλ. γάλα
6 μακαρόν, θρυμματισμένα
1/4 φλ. μακαντέμια, τεμαχισμένα
1 φλ. ανανά από κονσέρβα
1 πακέτο σαντιγύ (205 γρ)
1 κ.γ. εκχύλισμα καρύδας
4 φλ. ζάχαρη άχνη
καρύδα, ψημένη
Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Προθεραμίνουμε το φούρνο στους 175°C. Σε φόρμες για cupcakes, βάζουμε χάρτινες θήκες (24 θήκες).
2 Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μπέικιν σόδα, το αλάτι και αφήνουμε στην άκρη.
3 Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να δέσουν. Ρίχνουμε τα αβγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά.
4 Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα.
5 Στο μπολ με το βούτυρο προσθέτουμε μείγμα από το αλεύρι και μείγμα από την κρέμα γάλακτος εναλλάξ, χτυπώντας παράλληλα καλά σε χαμηλή ταχύτητα.
6 Προσθέτουμε τα θρυμματισμένα μακαρόν και τα μακαντέμια. Μοιράζουμε τη ζύμη στις θήκες για cupcakes. Ψήνουμε για 18-20 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.
7 Αφήνουμε τις φόρμες σε σχάρα για 5 λεπτά και μετά αφαιρούμε τα cupcakes και αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
8 Βάζουμε τον ανανά σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και εφαρμόζουμε ένα σχήμα μπροστά, κατά προτίμηση αστέρι. Πιέζουμε τη μύτη της σακούλας πάνω σε κάθε cupcake και γεμίζουμε με ανανά.
9 Ετοιμάζουμε τη σαντιγύ σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Προσθέτουμε το εκχύλισμα καρύδας. Σταδιακά προσθέτουμε και την άχνη ζάχαρη, χτυπώντας καλά.
10 Βάζουμε γενναιόδωρα σαντιγύ σε κάθε cupcake και πασπαλίζουμε με την ψημένη καρύδα.
Who is Who
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.
Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.
Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet
Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.
Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr