Δημήτρης Σκαρμούτσος: Ζεστό αρωματικό ρόφημα μήλου με κανέλα και κράνμπερις - ότι πιο απολαυστικό
Μέσα σε 20 λεπτά μπορείτε να έχετε έτοιμο αυτό το απολαυστικό ρόφημα
ΥΛΙΚΑ
3 φλ. χυμό μήλου
1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
1 φακ. τσάι λεμόνι
1 φλ. νερό
1 μήλο (½ ολόκληρο + ½ κομμένο σε λεπτές φέτες, για γαρνιτούρα)
1 ξυλάκι κανέλας + 4 επιπλέον, για γαρνιτούρα
3 γαρύφαλλα
1 αστεροειδή γλυκάνισο
κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
1 φλ. φρέσκα κράνμπερις
1 λεμόνι (½ μόνο τη φλούδα + ½ κομμένο σε λεπτές φέτες, για γαρνιτούρα)
Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το χυμό μήλου, την καστανή ζάχαρη, το φακελάκι με το τσάι, το νερό, το 1/2 του μήλου, 1 ξυλάκι κανέλας, τα γαρύφαλλα, τον αστεροειδή γλυκάνισο, 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι, 1/2 φλ. κράνμπερις και τη φλούδα λεμονιού.
2 Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να ενωθούν τα αρώματα. Σουρώνουμε για να αφαιρέσουμε όλα τα υλικά που βάλαμε και να μείνει μόνο το ρόφημα.
3 Μοιράζουμε σε φλιτζάνια ή κούπες και προσθέτουμε στο καθένα από 1 κ.γ. κράνμπερις, 1 ξυλάκι κανέλας, 2 φέτες λεμονιού, 2 φέτες μήλου και μερικά κλωναράκια από φρέσκο θυμάρι και σερβίρουμε.
Who is Who
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.
Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.
Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet
Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.
Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr