Δημήτρης Σκαρμούτσος: Φωλιές με σπανάκι και φέτα - ένα απολαυστικό σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας
Θα χρειαστείτε περίπου 25 λεπτά για να τις φτιάξετε
ΥΛΙΚΑ
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 φλ φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
2 ντομάτες (περίπου 1 φλ), ψιλοκομμένες
450 γρ. κατεψυγμένο σπανάκι, αποψυγμένο, καλά στραγγισμένο
1 κ.σ. φρέσκος άνηθος, τεμαχισμένος
2 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός,τεμαχισμένος
1/2 φλ. φέτα, θρυμματισμένη
2 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη
χοντρό αλάτι
μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
30 ατομικές φωλιές φύλλου κρούστας
Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
2 Προσθέτουμε τις ντομάτες, το σπανάκι, τον άνηθο, το μαϊντανό και μια πρέζα αλάτι και μαγειρεύουμε για 3-5 λεπτά.
3 Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και συνεχίζουμε για 1 λεπτό.
4 Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη φέτα και την παρμεζάνα και αφήνουμε στην άκρη. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C.
5 Γεμίζουμε τις φωλιές φύλλου κρούστας με το μείγμα, τις βάζουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε για 10-15 λεπτά.
6 Γεμίζουμε τις φωλιές φύλλου κρούστας με το μείγμα, τις βάζουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε για 10-15 λεπτά.
Who is Who
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.
Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.
Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet
Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.
Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr