Ένας γλυκός «πειρασμός» από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο - τάρτα με φράουλες & κρέμα αμυγδάλου

Δείτε βήμα - βήμα την εκτέλεση της λαχταριστής αυτής συνταγής

ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:

40 μπισκότα βουτύρου

2 κ.σ. ζάχαρη

2 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο

4 κ.γ. νερό

Για τη γέμιση:

2/3 φλ. τυρί κρέμα

¼ φλ. ζάχαρη

½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

¼ κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου

Για την επικάλυψη:

6 φλ. φρέσκες φράουλες

2/3 φλ. ζάχαρη

1 κ.σ. καλαμποκάλευρο

1 κ.σ. χυμό λεμόνι

2 κ.σ. αμύγδαλα φιλέ

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Για τη ζύμη: Βάζουμε τα μπισκότα σε ένα πολυμίξερ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε 2 κ.σ. ζάχαρη, βούτυρο και 4 κ.γ. νερό και ανακατεύουμε.

Τοποθετούμε το μίγμα σε ένα ταψί και το απλώνουμε καλά. Το ψήνουμε στους 180°C για 10 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Για τη γέμιση: Ανακατεύουμε σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ το τυρί κρέμα με 1/4 φλ. ζάχαρη και τα εκχυλίσματα βανίλιας και αμυγδάλου. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να μαλακώσει και τοποθετούμε το μείγμα πάνω στη ζύμη.

Για την επικάλυψη: Ρίχνουμε 2 φλ. φράουλες στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τον πουρέ φράουλας, 2/3 φλ. ζάχαρης και το καλαμποκάλευρο και ανακατεύουμε με το σύρμα σε μεσαία φωτιά. Το αφήνουμε να βράσει, ανακατεύοντας συνέχεια. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Ανακατεύουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Προσθέτουμε τις υπόλοιπες φράουλες και το χυμό λεμόνι. Τοποθετούμε το μείγμα στο πάνω μέρος της τάρτας μας. Γαρνίρουμε με αμύγδαλα φιλέ.

Σκεπάζουμε την τάρτα και την αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.

Who is Who


Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr