Δημήτρης Σκαρμούτσος: Γαρίδες με φασόλια και φέτα σε σάλτσα ντομάτας - χορταστικό & λαχταριστό φαγητό

Δείτε βήμα - βήμα την εκτέλεση της συνταγής

ΥΛΙΚΑ

1 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

1 κ.σ. σκόρδο, ψιλοκομμένο

1 φλ. βολβό μάραθου (φινόκιο), ψιλοκομμένο

1/2 φλ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κ.γ. ρίγανη

1 φλ. ντομάτα, ψιλοκομμένη

3/4 φλ. ζωμό κότας, ανάλατο

1 κονσέρβα (400 γρ.) φασόλια, ξεπλυμένα και στραγγισμένα

1 δαφνόφυλλο

230 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες

2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι

1/4 φλ. φέτα, τριμμένη

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

2 Ρίχνουμε το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και το σκόρδο και σοτάρουμε για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε το μάραθο, το κρεμμύδι, τη ρίγανη και σοτάρουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε την ντομάτα και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.

3 Βάζουμε και το ζωμό κότας, τα φασόλια και το δαφνόφυλλο, χαμηλώνουμε τη φωτιά, καλύπτουμε με το καπάκι και αφήνουμε για 10 λεπτά.

4 Προσθέτουμε τις γαρίδες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα άλλα 2 λεπτά, μέχρι να γίνουν οι γαρίδες.

5 Αφαιρούμε το δαφνόφυλλο, προσθέτουμε τον μαϊντανό και το πιπέρι και πασπαλίζουμε με τη φέτα.

6 Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Who is Who


Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr