Μια λαχταριστή πρόταση από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο - κεφτεδάκια κοτόπουλου γλυκόξινα
Δείτε βήμα - βήμα την εκτέλεση της συνταγής
ΥΛΙΚΑ
½ κιλό κιμάς από φιλέτο στήθος κοτόπουλο, Κοτόπουλα Ναυπάκτου
1 αβγό
2 κ.σ. νερό
½ κούπα ψίχουλα ψωμιού
3 κ.σ. κρεμμύδι, πολτοποιημένο
250 γρ. σάλτσα κράνμπερι
3/4 κούπας σάλτσα τσίλι
1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
1 ½ κ.γ. χυμός λεμονιού
Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το αβγό, το νερό, τα ψίχουλα ψωμιού και το κρεμμύδιού. Πλάθουμε κεφτεδάκια.
2 Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, γυρίζοντας τα κεφτεδάκια μια φορά.
3 Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά βάζουμε τη σάλτσα κράνμπερι, τη σάλτσα τσίλι, την καστανή ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και τα μαγειρεύουμε για 1 ώρα.
4 Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά με συυνοδεία ρυζιού.Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά με συυνοδεία ρυζιού.
Who is Who
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.
Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.
Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet
Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.
Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.
8 Ψήνουμε στους 180°C για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει η πίτα. Τη βγάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά πριν σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr