Δημήτρης Σκαρμούτσος: Γαρίδες teriyaki με καστανό ρύζι - συνοδεύουμε το πιάτο με λαχανικά στον ατμό

Δείτε βήμα - βήμα την εκτέλεση της συνταγής

ΥΛΙΚΑ

4 φλ. καστανό ρύζι basmati για εξωτικές συνταγές (ζεστό)

1/2 φλ. σως teriyaki

2 κ.σ. ζάχαρη

500 γρ. γαρίδες μεσαίου μεγέθους, ξεφλουδισμένες

2 κ.γ. κορν φλάουρ

2 κ.σ. φυτικό λάδι

λαχανικά στον ατμό (μπρόκολο, καρότα, φασολάκια)

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το καστανό ρύζι basmati για 20 λεπτά.

2 Ενώ το ρύζι μας μας μαγειρεύεται, προσθέτουμε τη σως teriyaki με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

3 Τοποθετούμε τις γαρίδες σε μια πλαστική σακούλα αποθήκευσης τροφίμων. Αφαιρούμε 3 κ.σ. από το μείγμα με τη σως teriyakiκαι τη ζάχαρη και περιχύνουμε τις γαρίδες.

4 Αφαιρούμε τον αέρα από τη σακούλα και τη σφραγίζουμε. Ανακινούμε πολύ καλά τη σακούλα, ώστε η σως να πάει παντού. Μαρινάρουμε για 15 λεπτά.

5 Εν τω μεταξύ, προσθέτουμε αρκετό νερό στο υπόλοιπο μείγμα με τη σως teriyaki και προσθέτουμε 2/3 φλ. κορν φλάουρ.

6 Ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, προσθέτουμε τις γαρίδες και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.

7 Προσθέτουμε το μείγμα με τη σως και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας περίπου 1 λεπτό ή μέχρι η σάλτσα να βράζει και να πήξει ελαφρώς.

8 Σερβίρουμε το καστανό ρύζι basmati ζεστό μαζί με τις γαρίδες teriyaki, συνοδευόμενα από λαχανικά στον ατμό.

Who is Who


Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

8 Ψήνουμε στους 180°C για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει η πίτα. Τη βγάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr