Άκης Πετρετζίκης: Popsicles με γιαούρτι και φράουλες - Δροσερές & υπέροχες

Τα παιδιά θα τις λατρέψουν.... 

Συστατικά

450 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 2%

150 γρ. μέλι

90 γρ. νερό

600 γρ. φράουλες

2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

150 γρ. ζάχαρη καστανή

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε τις φράουλες, την καστανή ζάχαρη, 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν οι φράουλες και ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Μεταφέρουμε σε δοσομετρικό δοχείο και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το μέλι, 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας, το νερό και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Μεταφέρουμε σε δοσομετρικό δοχείο και αφήνουμε στην άκρη.
  • Παίρνουμε τις ειδικές θήκες για παγωτό με 10 θήκες και τις γεμίζουμε εναλλάξ με τα μείγματά μας. Ξεκινάμε με το μείγμα της φράουλας και συνεχίζουμε με το μείγμα του γιαουρτιού. Συνολικά θα χρειαστούμε τρεις στρώσεις με το μείγμα της φράουλας και δύο με το μείγμα του γιαουρτιού.
  • Βάζουμε από ένα ειδικό ξυλάκι για παγωτό σε κάθε θήκη των popsicles.
  • Βάζουμε στην κατάψυξη για 6 ώρες ώστε να παγώσουν καλά και σερβίρουμε.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr