Για τη γκανάζ λευκής σοκολάτας
Αναμειγνύουμε το γάλα μαζί με το κορν φλάουρ και τα ρίχνουμε σ' ένα κατσαρολάκι, μαζί με την κρέμα γάλακτος. Ζεσταίνουμε το μίγμα της κρέμας, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να βράσει και να έχουμε μια παχύρρευστη κρέμα.
Ρίχνουμε την κρέμα σε μια μπασίνα μαζί με τη λιωμένη σοκολάτα και τα ομογενοποιούμε, με τη βοήθεια του ραβδομπλέντερ.
Προσθέτουμε το νερό και μοιράζουμε τη γκανάζ σε παγοθήκες σιλικόνης. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 8 ώρες, μέχρι να παγώσουν εντελώς
Για το σουφλέ σοκολάτας και το σερβίρισμα
Ρίχνουμε τα αυγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν.
Λιώνουμε μαζί το βούτυρο και τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και, αφού κρυώσουν λίγο, τα προσθέτουμε στο μίγμα των αυγών, ανακατεύοντας καλά.
Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ομογενοποιούμε.
Ρίχνουμε 100 γρ. μείγματος σε προετοιμασμένα ραμεκίν των 8 εκατοστών.
Βάζουμε στο κέντρο του κάθε ραμεκίν ένα κομμάτι από τη παγωμένη γκανάζ λευκής σοκολάτας και τα τοποθετούμε στην κατάψυξη να παγώσουν.
Ψήνουμε τα σουφλέ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 12 περίπου λεπτά.
Σερβίρουμε με το παγωτό βανίλια.
Who is Who
Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet.
Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.