Άκης Πετρετζίκης: Μπανάνα blondies με κανέλα - το γλυκό που θα σας γίνει «κόλλημα» (βίντεο)
Το ξέρω ότι λατρεύετε το brownie! Το ξέρω ότι λατρεύετε και το blondie! Τώρα ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε και brownies με μπανάνα και κανέλα!
Συστατικά
- 200 γρ. βούτυρο, light
- 150 γρ. βρόμη
- 50 γρ. ινδοκάρυδο
- 130 γρ. ζάχαρη καστανή
- 1 κ.γ. κανέλα
- 3 αβγά, μεσαία
- 240 γρ. μπανάνες
- 1 πρέζα αλάτι
- 180 γρ. κουβερτούρα λευκή
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής
Για το σερβίρισμα
- γιαούρτι στραγγιστό
- μπανάνες
- μέλι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
- Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά.
- Βάζουμε το βούτυρο και αφήνουμε να λιώσει χωρίς να καεί.
- Στον πολυκόφτη βάζουμε τη βρόμη και χτυπάμε καλά να γίνει αλεύρι.
- Μεταφέρουμε τη βρόμη σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο.
- Βάζουμε το ινδοκάρυδο, τη ζάχαρη, την κανέλα και τα αβγά.
- Σε άλλο μπολ βάζουμε τις μπανάνες και πιέζουμε με ένα πιρούνι για να λιώσουν. Τις μεταφέρουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά, το αλάτι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε στο μπολ. Προσθέτουμε το μπέικιν, τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
- Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί 25x32 εκ. και τη λαδώνουμε. Μεταφέρουμε μέσα το μείγμα και απλώνουμε καλά σε όλο το ταψί.
- Ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
- Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Σερβίρουμε με γιαούρτι, μπανάνες και μέλι.
WHO IS WHO
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.
Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr