Ο Γιάννης Λουκάκος προτείνει ένα απίθανο πιάτο - Σολομός σοτέ με πουρέ αρακά (βίντεο)
Σολομός τραγανός στο εξωτερικό και τρυφερός στο εσωτερικό του και λαχταριστός ζωηρόχρωμος πουρές αρακά
ΥΛΙΚΑ
Για τον σολομό και το σερβίρισμα
- 4 φιλέτα σολομού ( 250 γρ. το καθένα)
- ελαιόλαδο
- αλάτι
Για τον πουρέ αρακά
- 400 γρ. αρακάς, φρέσκος
- 100 γρ. νερό
- 60 γρ. βούτυρο
- 10 γρ. χυμός λεμονιού
- μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- δυόσμος, ψιλοκομμένος
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Για τη salsa
- 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα
- 30 γρ. κρεμμύδι, ξερό, ψιλοκομμένο
- 15 γρ. χυμός λεμονιού
- 5 γρ. δυόσμος, χοντροκομμένος
- 20 γρ. ελαιόλαδο
- αλάτι
Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τον σολομό και το σερβίρισμα
Αλατίζουμε τα φιλέτα του σολομού και από τις 2 πλευρές.
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον σολομό και από τις 2 πλευρές μέχρι να ροδίσει καλά. Απομακρύνουμε το περίσσιο λάδι, αν χρειάζεται.
Τελειώνουμε το μαγείρεμα στον φούρνο στους 180°C μέχρι το ψάρι να είναι ψημένο αλλά ζουμερό.
Σερβίρουμε με τον πουρέ αρακά και τη salsa από ντοματίνια.
Για τον πουρέ αρακά
Σε μια κατσαρόλα, φέρνουμε σε βρασμό το νερό και αλατίζουμε. Προσθέτουμε τον αρακά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει.
Σουρώνουμε τον αρακά και προσθέτουμε το βούτυρο, το ελαιόλαδο και αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Με ένα ραβδομπλέντερ αλέθουμε τον αρακά.
Προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι, τα μυρωδικά και το πιπέρι.
Για τη salsa
Σε ένα μπολ τοποθετούμε τα ντοματίνια, το κρεμμύδι, τον χυμό λεμόνι, τον δυόσμο, το ελαιόλαδο και το αλάτι και με τη βοήθεια ενός κουταλιού ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά μεταξύ τους.
Who is Who
Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet.
Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr