Ντίνα Νικολάου: Ταρτίνες με κρέμα αβοκάντο, ωμά λαχανικά και αυγό-Ένα γρήγορο πιάτο για όλες τις ώρες της ημέρας

Στο πρωινό θα σας γεμίσει ενέργεια αλλά και σαν ελαφρύ βραδινό είναι ιδανικό. 

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προετοιμασία και είναι πεντανόστιμο!

ΥΛΙΚΑ
4 μεγάλες φέτες από χωριάτικο καρβέλι
4 φρέσκα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
2 ώριμα αβοκάντο
Χυμό από 1 λάιμ
Φύλλα από ½ ματσάκι κόλιανδρο ή μαϊντανό
1 μικρή πράσινη καυτερή πιπεριά
1 μικρό κολοκύθι
2 αγγουράκια τουρσί
5-6 ντοματίνια
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Άνηθο, ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
Μαυροσούσαμο, για το σερβίρισμα
Λίγες σταγόνες ελαιόλαδο, για το σερβίρισμα

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
Εκτέλεση
Βάζω τα αυγά σε ένα μικρό κατσαρολάκι, γεμίζω με νερό και βράζω για 6 λεπτά από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός. Βγάζω τα αυγά από την κατσαρόλα και τα τοποθετώ σε ένα μπολ με παγωμένο νερό για να σταματήσει ο βρασμός.

Καθαρίζω τα αβοκάντο, πετάω το κουκούτσι και βάζω τη σάρκα τους στο μπλέντερ. Προσθέτω τον χυμό λάιμ, τον κόλιανδρο, την πιπερίτσα, αλατοπίπερο και 2 κουταλιές νερό. Πολτοποιώ μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή κρέμα. Αν είναι πολύ σφιχτή προσθέτω 1 κουταλιά νερό ακόμη.

Μοιράζω την κρέμα αβοκάντο στις 4 φέτες ψωμί και την απλώνω καλά. Κόβω σε πολύ λεπτές φέτες το κολοκυθάκι και το αγγουράκι τουρσί (ιδανικά με μαντολίνο) μοιράζω τις φετούλες επάνω στην κρέμα αβοκάντο.

Καθαρίζω τα αυγά, τα κόβω στη μέση και τα τοποθετώ κι αυτά επάνω στις ταρτίνες. Κόβω τα ντοματίνια στη μέση και τα ισομοιράζω. Πασπαλίζω με αλάτι, πιπέρι, άνηθο και μαυροσούσαμο και ραντίζω με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.

Σερβίρω αμέσως.

Who is Whο

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.

Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. 

Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Δείτε όλο το «πλούσιο» βιογραφικό της αγαπημένης σεφ Ντίνας Νικολάου στο dinanikolaou.gr.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr