Δημήτρης Σκαρμούτσος: Λαχταριστό σάντουιτς με χοιρινό, σάλτσα μπάρμπεκιου και λαχανοσαλάτα
Ο γνωστός σεφ μας φτιάχνει ένα γευστικό σάντουιτς!
ΥΛΙΚΑ
15 ψωμάκια χάμπουργκερ
2 φλ. σως μπάρμπεκιου, 17 Delicatessen
Για το κρέας:
2,5 κιλά χοιρινό, ωμοπλάτη, χωρίς κόκαλο
2 φλ. σως μπάρμπεκιου, 17 Delicatessen
1 κρεμμύδι, λεπτοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2 φλ. ζωμός κοτόπουλο
1 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
1 κ.γ. κύμινο, σε σκόνη
1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
1 κ.γ. μπαχάρι, σε σκόνη
1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
Για τη σαλάτα:
1/2 κεφάλι πράσινο λάχανο, λεπτοτριμμένο
1/2 κεφάλι κόκκινο λάχανο, λεπτοτριμμένο
2 μεγάλα καρότα, λεπτοτριμμένα
1/2 κρεμμύδι, λεπτοκομμένο
3/4 φλ. μαγιονέζα
3 κ.σ. μηλόξιδο
2 κ.σ. ζάχαρη
αλάτι
μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το κρέας
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 140°C.
Σε ένα ταψί απλώνουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και ρίχνουμε το ζωμό κοτόπουλο.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη κανέλα, το κύμινο, το σκόρδο, το μπαχάρι και τη καστανή ζάχαρη.
Στεγνώνουμε με χαρτί το κρέας και απλώνουμε το μίγμα των μπαχαρικών και της ζάχαρης.
Βάζουμε το κρέας πάνω από το κρεμμύδι και το σκόρδο και καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε για 6-8 ώρες.
Βάζουμε το κρέας σε μια επιφάνεια κοπής να κρυώσει.
Σουρώνουμε τα υγρά από το ταψί σε ένα μπολ και τα κρατάμε.
Με δύο πιρούνια σκίζουμε το κρέας σε κομματάκια και καθαρίζουμε το λίπος. Επιστρέφουμε το καθαρισμένο κρέας στο ταψί.
Προσθέτουμε 2 φλ. σάλτσα μπάρμπεκιου και λίγο από το υγρό που κρατήσαμε, αν το κρέας μας είναι πολύ στεγνό.
Για τη σαλάτα:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το πράσινο και το κόκκινο λάχανο, τα καρότα και το κρεμμύδι.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τη μαγιονέζα, το μηλόξιδο, τη ζάχαρη και λίγο αλατοπίπερο και κατόπιν ρίχνουμε το μείγμα στο λάχανο.
Ανακατεύουμε καλά.
Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλατοπίπερο.
Για τη σύνθεση:
Βάζουμε 1 κ.σ. σάλτσα barbeque στα ψωμάκια χάμπουργκερ, απλώνουμε πάνω το κρέας, τη λαχανοσαλάτα και σερβίρουμε.
Who is Who
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.
Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.
Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet
Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.
Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr