Ντίνα Νικολάου: Croque γλυκό με μπανάνα και κανέλα - ένα πρωτότυπο τοστ που θα λατρέψουν σίγουρα τα παιδιά

Είναι τόσο εύκολο που μπορείτε να το ετοιμάσετε μέσα σε 10 μόλις λεπτά!

Υλικά

  • 20 γρ. βούτυρο
  • 4 φέτες ψωμί για τοστ
  • λίγη ζάχαρη άχνη
  • λίγο κακάο σε σκόνη
  • λίγη κανέλα σε σκόνη
  • 2 ώριμες μπανάνες, καθαρισμένες
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ λιώνω τις μπανάνες με ένα πιρούνι και προσθέτω 4 κουταλιές από την κρέμα γάλακτος, λίγη κανέλα και λίγη ζάχαρη. Ανακατεύω καλά. Αλείφω με βούτυρο ή μαργαρίνη τις φέτες του ψωμιού και πασπαλίζω δύο από αυτές με λίγη ζάχαρη άχνη και κακάο. Μοιράζω εκεί το μίγμα της μπανάνας και σκεπάζω με τις άλλες δύο φέτες ψωμιού.

Βάζω τα τοστ σε ένα ταψάκι, τα ραντίζω με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και τα πασπαλίζω με λίγη ακόμη ζάχαρη. Τα ψήνω για 10 λεπτά στους 160°C μέχρι να ροδίσουν, και τα σερβίρω ζεστά, πασπαλισμένα με ζάχαρη, κακάο και κανέλα.

Who is Whο

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.

Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. 

Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr