Γιάννης Λουκάκος: Πατατοκεφτέδες με τυριά - Αγαπημένη λιχουδιά, γρήγορη, εύκολη και vegetarian (βίντεο)

Πλάθω κεφτεδάκια με τα δυο χεράκια. Απλά είναι με πατάτα! 

ΥΛΙΚΑ

Για τους πατατοκεφτέδες με τυριά

  • 900 γρ. πατάτες, ψημένες
  • 45 γρ. γραβιέρα, τριμμένη ΟΛΥΜΠΟΣ
  • 60 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο ΟΛΥΜΠΟΣ
  • 300 γρ. μπεσαμέλ
  • 35 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 6 γρ. αλάτι
  • 3 γρ. ρίγανη ξερή
  • 50 γρ. βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ, λιωμένο
  • 200 γρ. ασπράδι, χτυπημένο
  • 200 γρ. πάνκο
  • 600 γρ. πατατάκια, τριμμένα
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για τις πατάτες ψημένες

1000 γρ. πατάτες, με φλούδα

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τους πατατοκεφτέδες με τυριά

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα πάνκο με τα πατατάκια

Σε ένα άλλο μπολ σπάμε τις πατάτες με ένα πιρούνι μέχρι να έχουν μείνει πολύ μικρά κομμάτια πατάτας. Προσθέτουμε τη γραβιέρα ΟΛΥΜΠΟΣ, το κεφαλοτύρι ΟΛΥΜΠΟΣ, την μπεσαμέλ, το κρεμμύδι, τη ρίγανη, αλατίζουμε και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το βούτυρο στο μείγμα του πατατοκεφτέ.

Πλάθουμε σε μπαλάκια των 40 γρ. και περνάμε τον κάθε κεφτέ πρώτα από το ασπράδι  και μετά από το μείγμα με το πάνκο και τα πατατάκια. Επαναλαμβάνουμε άλλη μία φορά τη διαδικασία του παναρίσματος ώστε να έχουμε καλύτερη κρούστα.

Σε ένα κατσαρολάκι με ηλιέλαιο που έχουμε ζεστάνει στους 175C προσθέτουμε λίγους παναρισμένους κεφτέδες σε κάθε τηγανιά ώστε να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα και να γίνουν τραγανοί. Αφαιρούμε τους κεφτέδες με μία τρυπητή κουτάλα σε σκεύος με απορροφητικό χαρτί και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τηγανιστούν όλοι οι κεφτέδες.

Για τις ψημένες πατάτες

Τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα ταψί και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140C μέχρι να μαλακώσουν στο εσωτερικό τους, για περίπου 2 ώρες.

Who is Who

 

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America.

Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα.

Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών.

Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr