Γιάννης Λουκάκος: Σπαγγετίνι μπολονέζ κοτόπουλο με μελιτζάνες και κολοκυθάκια - το απόλυτο σπιτικό comfort food (βίντεο)
Ο Γιάννης Λουκάκος έχει μία παραλαγή λίγο πιο light και λίγο πιο ελληνική: σπαγγετίνι Μπολονεζ με κιμά κοτόπουλο, μελιτζάνες και κολοκυθάκια!
ΥΛΙΚΑ
Για το πιάτο
500 γρ. Σπαγγετίνη No10 Χρυσή Σειρά MISKO
600 γρ. μπολονέζ κοτόπουλο
500 γρ. μελιτζάνες φλάσκες, χωρίς φλούδα και κομμένες σε μέτριο καρέ
200 γρ. κολοκύθι, σε μικρό καρέ
150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Για τη μπολονέζ κοτόπουλο
50 γρ. ελαιόλαδο
600 γρ. κιμάς κοτόπουλο από μπούτι
325 γρ. κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
100 γρ. καρότο, ψιλοκομμένο
35 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
10 γρ. πελτές ντομάτας
5 γρ. κόλιανδρος, σε σκόνη
2 δάφνες
500 γρ. τομάτες, από κονσέρβα, σε κομμάτια
300 γρ. ζωμός κοτόπουλου
2 γρ. ρίγανη αποξηραμένη
αλάτι
ζάχαρη
Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το πιάτο
Σε μία κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό βράζουμε τη Σπαγγετίνη Νο10 Χρυσή Σειρά MISKO, 2’ λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.
Ζεσταίνουμε καλά ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τις μελιτζάνες και αλατίζουμε. Σοτάρουμε τις μελιτζάνες μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ένα καστανό σκούρο χρώμα από όλες τις πλευρές για περίπου 4 με 5 λεπτά. Προσθέτουμε το κολοκύθι και μαγειρεύουμε για 1 με 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσει αλλά να παραμείνει τραγανό.
Στην κατσαρόλα με τη μπολονέζ κοτόπουλο, ρίχνουμε μέσα τα βρασμένα ζυμαρικά, τη μελιτζάνα με το κολοκύθι, ανακατεύουμε με μία τσιμπίδα μέχρι να καλυφθούν όλα τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και τα λαχανικά, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.
Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα γαρνίροντας με παρμεζάνα και φρέσκο πιπέρι.
Εναλλακτικά, μπορούμε να σερβίρουμε τη σάλτσα απευθείας πάνω στα ζυμαρικά.
* Εάν η σάλτσα είναι πολύ στεγνή προσθέτουμε λίγο νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών που έχουμε κρατήσει.
Για την μπολονέζ κοτόπουλο
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τον κιμά, αλατίζουμε και σοτάρουμε ανακατεύοντας συχνά μέχρι να πάρει ο κιμάς ένα έντονο σκούρο καφέ χρώμα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 3 με 4 λεπτά.
Προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει για περίπου 1 λεπτό. Προσθέτουμε τον πελτέ, τον κόλιανδρο, τη ντομάτα, το ζωμό κοτόπουλο, τη δάφνη, τη ρίγανη και ανακατεύουμε. Φέρνουμε σε βρασμό, προσθέτουμε λίγο αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα, για περίπου 30 λεπτά. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και ζάχαρη αν χρειάζεται.
Tips:
*Ένας πολύ ταιριαστός συνδυασμός είναι το κύμινο και ο μαραθόσπορος σε σκόνη.
Who is Who
Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America.
Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα.
Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών.
Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr