Άκης Πετρετζίκης: Healthy μακαρονοσαλάτα με πέστο πιπεριάς (high protein) - μια συνταγή όνειρο (βίντεο)
Αν έχετε βαρεθεί τις κλασικές μακαρονοσαλάτες ο Άκης Πετρετζίκης έχει μια συνταγή όνειρο με ένα... twist!
Συστατικά
- 400 γρ. πένες, high protein
- 10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 160 γρ. καλαμπόκι , σε κονσέρβα
- 160 γρ. τόνο, σε κονσέρβα
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
Για το πέστο
- 2 πιπεριές πράσινες
- 1 σκ. σκόρδο
- 50 γρ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα
- 10 γρ. μαϊντανό
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. παρμεζάνα
- πιπέρι
Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής
Μέθοδος Εκτέλεσης
General
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε μέτρια φωτιά να πάρει μια βράση.
- Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σουρώνουμε τα ζυμαρικά, και τα κρυώνουμε αμέσως κάτω από τρεχούμενο νερό, για να σταματήσουμε τον βρασμό.
- Μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα ζυμαρικά και προσθέτουμε τα ντοματίνια, το καλαμπόκι, τον τόνο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού.
- Ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα και αφήνουμε το μπολ στην άκρη.
Για το πέστο
- Ψήνουμε τις πιπεριές στον φούρνο στους 220°C στο grill ή στις εστίες υγραερίου, για να μαλακώσουν.
- Αφαιρούμε τις πιπεριές από τον φούρνο, τις μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και τις τυλίγουμε με μια διάφανη μεμβράνη. Τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν για 30 λεπτά.
- Ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές ελαφρώς με τα χέρια μας ή με χαρτί κουζίνας και αφαιρούμε το κοτσάνι κα τα σποράκια τους.
- Βάζουμε στον πολυκόφτη τις πιπεριές, το σκόρδο, τα αμύγδαλα, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο, και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να είναι λείο.
- Προσθέτουμε την παρμεζάνα και το πιπέρι, και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Μεταφέρουμε το πέστο στο μπολ με τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα, και σερβίρουμε.
WHO IS WHO
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.
Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr