Ντίνα Νικολάου: Muffins σοκολάτας με ελαιόλαδο, γεμιστά με ανθότυρο - κρύβουν γευστικές εκπλήξεις!

Το ανθότυρο δίνει ελαφρώς ξυνούτσικη γεύση αλλά αν θέλετε κάτι ποιο ήπιο μπορείτε να αντικαταστήσετε τη μισή ποσότητα με τυρί κρέμα

Υλικά

Για τα μάφινς

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. κακάο άγλυκο
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 125 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 120 ml γάλα
  • 120 ml καφές εσπρέσο
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 90 γρ. τριμμένη κουβερτούρα

Για την γέμιση

  • 230 γρ. ανθότυρο
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 αυγό
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για την επικάλυψη

  • 1 φλιτζ. τσαγιού χοντροσπασμένα καρύδια
  • 3 κουτ. σούπας μέλι

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

Για την γέμιση

Σε ένα μπολ ανακατεύω με το σύρμα το ανθότυρο, τη άχνη, το αυγό και την βανίλια. Φοράω γάντια και πλάθω 16 μικρά μπαλάκια τυριού. Τα βάζω σε ένα πιάτο και τα αφήνω στο ψυγείο μέχρι να τα χρειαστώ.

Για τα μάφινς

Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C με αέρα. Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζω μαζί το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και το αλάτι και τα αφήνω στην άκρη.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω με το σύρμα το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη. Προσθέτω το αυγό, το γιαούρτι, το γάλα, τον εσπρέσο και τη βανίλια και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενωθούν σε ενιαίο, αφράτο μείγμα. Προσθέτω τα στεγνά υλικά και την τριμμένη κουβερτούρα και ανακατεύω καλά.

Βουτυρώνω ελαφρά 16 μικρές θήκες για μάφινς. Μοιράζω στις θήκες από 2 κουταλιές μείγμα και τοποθετώ σε κάθε μια από 1 μπαλάκι τυριού. Καλύπτω με το υπόλοιπο μείγμα σοκολάτας.

Ψήνω τα μάφινς για 5 λεπτά. Χαμηλώνω τη θερμοκρασία στους 180°C και συνεχίζω το ψήσιμο για 15-18 λεπτά ακόμη. Βγάζω τα μάφινς από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν σε σχάρα.

Για την επικάλυψη

Βάζω το μέλι σε ένα μπολ και προσθέτω 1-2 κουταλιές νερό για να το αραιώσω και να μοιάζει με σιρόπι. Πιάνω ένα ένα τα κρύα μάφινς, τα αλείφω λίγο με το μέλι και τα πιέζω στο μπολ με τα χοντροτριμμένα καρύδια για να κολλήσουν αρκετά.

Who is Who

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.

Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. 

Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Δείτε όλο το «πλούσιο» βιογραφικό της αγαπημένης σεφ Ντίνας Νικολάου στο dinanikolaou.gr.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr