Ο Γιάννης Λουκάκος προτείνει: Βελούδινη σούπα με πατάτα, πράσο & μπέικον
Πλούσια στη γεύση, εύκολη στην εκτέλεση, θα κερδίσει μικρούς και μεγάλους.
ΥΛΙΚΑ
Για τη σούπα
300 γρ. πατάτες, καθαρισμένες, σε λεπτές φέτες
50 γρ. βούτυρο
50 γρ. ελαιόλαδο
75 γρ. κρεμμύδι ξερό, σε λεπτές φέτες
150 γρ. πράσο, σε λεπτές φέτες
50 γρ. μπέικον, σε μικρό καρέ
200 γρ. γλυκό καλαμπόκι, κονσέρβα
800 γρ. ζωμός κοτόπουλου
100 γρ. κρέμα γάλακτος
10 γρ. κλωνάρια θυμάρι
αλάτι
ζάχαρη, προαιρετικά
χυμός λεμονιού, προαιρετικά
Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη σούπα
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το πράσο. Αλατίζουμε και ιδρώνουμε, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Μετά από λίγα λεπτά, ρίχνουμε και το μπέικον. Ρίχνουμε τις πατάτες, το γλυκό καλαμπόκι, το θυμάρι και τον ζωμό και φέρνουμε σε βρασμό. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά οι πατάτες.
Προσθέτουμε την κρέμα και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά ακόμη. Αφαιρούμε τα κλωνάρια θυμαριού. Με τη βοήθεια ενός μπλέντερ, αλέθουμε πολύ καλά τη σούπα. Αλατίζουμε και προσθέτουμε αν θέλουμε λίγη ζάχαρη και λίγο χυμό λεμονιού. Σερβίρουμε, γαρνίροντας με λίγο γλυκό καλαμπόκι, ελαιόλαδο και φρέσκο θυμάρι.
Tip: Η σούπα μπορεί να φαγωθεί και κρύα. Αν θέλουμε, μπορούμε να παραλείψουμε την κρέμα γάλακτος.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr