Δημήτρης Σκαρμούτσος: Σουφλέ με τόνο και λαχανικά – Για όσους λατρεύουν τους πειραματισμούς με τις γεύσεις 

Ένα πλούσιο και υγιεινό πιάτο 

ΥΛΙΚΑ

225 γρ. πέννες

200 γρ. λευκός τόνος Αλοννήσου σε ηλιέλαιο, στραγγισμένος, Alelma

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1/2 φλ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1/3 φλ. κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους

2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 3/4 φλ. γάλα άπαχο

1/2 φλ. τυρί κρέμα, μαλακό με χαμηλά λιπαρά

2 κ.σ. σάλτσα ντομάτας

1/4 κ.γ. αλάτι

1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1/2 φλ. παρμεζάνα, τριμμένη

φύλλα βασιλικού, για το γαρνίρισμα

 

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο.

Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, χωρίς να προσθέσουμε αλάτι ή μαγειρικά λίπη.

Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη πιπεριά και μαγειρεύουμε 6 λεπτά ή μέχρι η πιπεριά να γίνει τρυφερή, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς.

Σταδιακά προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα μέχρι να γίνει παχύρευστο.

Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, τη ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι, μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.

Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά.

Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά, 1/4 φλ. παρμεζάνα και το τόνο.

Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα πυρέξ, προσθέτουμε το υπόλοιπο 1/4 φλ. παρμεζάνα και ψήνουμε 3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει ελαφρώς.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr