Ρόδι: Το ελληνικό superfood! - Βάλτε το στην διατροφή σας - Ποια τα οφέλη του
Eίναι φρούτο από θαμνώδες φυτό και φύεται παντού ανά τον κόσμο.
To ρόδι χρησιμοποιείται στην μαγειρική και στην ζαχαροπλαστική. Στην Τουρκία χρησιμοποιείται ως συνοδευτικό σε πιάτα θαλασσινών, ενώ στο Μεξικό σαν γαρνιτούρα σε παραδοσιακό πιάτο με την ονομασία , το οποίο είναι τυλιχτή πίτα που περιέχει κρέας, μπαχαρικά, φρούτα αλλά και αρωματικά.
Στην Ελλάδα φημίζεται για την προσθήκη του σε μορφή λικέρ σε κοκτέιλ και αλκοολούχα ποτά με την ονομασία γρεναδίνη. Οι γιατροί της Ανατολής το συνιστούν για την αντιμετώπιση εντερικών διαταραχών που οφείλονται σε μολύνσεις από παράσιτα.
Είναι ευεργετικό για πολλούς λόγους. Δεν είναι τυχαίο που θεωρείται ότι φέρνει καλοτυχία (την πρωτοχρονιά σπάμε ένα στην είσοδο του σπιτιού για το καλό του νέου έτους).
Συγκεκριμένα:
- Έχει απίστευτη ωραία γλυκιά γεύση, υψηλή θρεπτική αξία σε βιταμίνη C με αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
- Βοηθά στην καλή λειτουργία της καρδιάς και εμποδίζει την απορρόφηση των ελευθέρων ριζών.
- Ρυθμίζει το μεταβολισμό.
- Προστατεύει από φλεγμονές των αρθρώσεων.
- Επιβραδύνει την γήρανση.
- Αναζωογονεί το ήπαρ.
- Προστατεύει τους νεφρούς από λοιμώξεις καθώς είναι άριστο διουρητικό αναφέρει το logodiatrofis.
- Είναι εμμηναγωγό για τις γυναίκες διότι βοηθά στο πρήξιμο και στην ομαλή ροή της περιόδου.
- Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα διότι καταπολεμά της ελεύθερες ρίζες.
- Έχει αντιαλλεργική δράση.
- Προλαμβάνει τον καρκίνο του προστάτη.
- Βοηθά στην ομαλή αρτηριακή πίεση.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr