Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Κοτόπουλο σούβλας με μπύρα - Δοκιμάστε το και θα πάθετε τη πλάκα σας
Ο πιο περίεργος τρόπος ψησίματος για το πιο νόστιμο και πικάντικο κοτόπουλο σούβλας που φτιάξατε ποτέ.
Υλικά
Για το κοτόπουλο σούβλας με μπύρα
-
1 κοτόπουλο γύρω στα 1.800 γραμ.
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 κουτάκι μπίρα
-
2 σκελ. σκόρδο
-
Για το μείγμα μπαχαρικών
-
1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
-
1 κ.σ. σκόνη τσίλι
-
1 κ.σ. σκόρδο αποξηραμένο
-
1/2 κ.γ. κύμινο
-
1 κ.γ. πιπέρι
-
1 κ.γ. μουστάρδα σκόνη
-
1 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
-
4 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
-
1 κ.σ. αλάτι
Ευχαριστούμε την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το www.argiro.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη προετοιμασία
- Πλένουμε πολύ καλά το κουτί της μπύρας και στεγνώνοντάς το.
- Βάζουμε όλα τα μπαχαρικά, τα βότανα και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά για να φτιάξουμε το κοτόπουλο σούβλας.
- Σκουπίζουμε πολύ καλά το κοτόπουλο να στεγνώσει μέσα κι έξω.
- Αλείφουμε ολόγυρα με το λάδι να λαδωθεί παντού.
- Πασπαλίζουμε ολόγυρα το πουλερικό, με το μείγμα μπαχαρικών κι όσο περισσέψει το βάζουμε στην κοιλιά του.
Για το στήσιμο
- Κρατάμε τη μίση μπύρα για τις πατάτες, θα χρειαστούμε το κουτάκι μπύρας μισογεμάτο.
- Ρίχνουμε μέσα στο κουτάκι με τη μισή μπύρα τις 2 σκ. σκόρδο.
- Βάζουμε το κουτί της μπύρας μέσα στο κοτόπουλο σαν να το σουβλίζουμε.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150-170°C, βάζουμε το κοτόπουλο που κάθεται πάνω στο κουτί με τη μπύρα, σε ταψάκι για να στάζουν τα υγρά του και τριγύρω αραδιάζουμε τις πατάτες.
- Περιχύνουμε με την υπόλοιπη μπίρα και ψήνουμε για 1 ώρα και 40 λεπτά.
- Προς το τέλος του ψησίματος, ελέγχουμε τα ζουμιά του κοτόπουλου.
- Τσεκάρουμε αν είναι σωστά ψημένο, μπήγοντας σουβλί στο μπούτι.
- Αν τα υγρά που τρέχουν είναι διάφανα, είναι ψημένο.
- Αν είναι ροζ, θέλει ακόμα επιπλέον ψήσιμο.
- Αφού ψηθεί το κοτόπουλο σούβλας με μπύρα, αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά.
- Έπειτα με προσοχή αφαιρούμε το κουτί της μπίρας γιατί είναι καυτό όπως και η μπίρα.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr