Άκης Πετρετζίκης: Εύκολα λουκανικοπιτάκια - Θα τα λατρέψουν τα παιδιά σας
Να τι θα πάρουν τα παιδιά σας, μαζί τους στο σχολείο!
Συστατικά
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
6 ξυλάκια για σουβλάκια
6 λουκάνικα , Φρανκφούρτης
12 φέτες τσένταρ
ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
κέτσαπ
μουστάρδα
Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι και το αλεύρι, και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο και μαλακό ζυμάρι.
- Τυλίγουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το μεταφέρουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί το ζυμάρι για 30 λεπτά.
- Κόβουμε τα ξυλάκια στη μέση.
- Κόβουμε τα λουκάνικα στη μέση ώστε να έχουμε 12 τεμάχια.
- Τυλίγουμε το κάθε μισό λουκάνικο με 1 φέτα τσένταρ.
- Βγάζουμε το ζυμάρι από το ψυγείο και το τοποθετούμε στον πάγκο εργασίας.
- Ανοίγουμε το ζυμάρι με έναν πλάστη. Αν κολλάει πασπαλίζουμε με αλεύρι για να το βοηθήσουμε.
- Κόβουμε το ζυμάρι σε 12 τετράγωνα τεμάχια και τοποθετούμε από πάνω το λουκάνικο τυλιγμένο με το τσένταρ.
- Ρολάρουμε το ζυμάρι και το πιέζουμε καλά ώστε να κολλήσει.
- Περνάμε το ξυλάκι και τρυπάμε το ζυμάρι και το λουκάνικο.
- Ρίχνουμε ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι και τηγανίζουμε τα corn dogs σε δόσεις, ιδανικά στους 160° C, για 3 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
- Αφαιρούμε τα corn dogs από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι με απορροφητικό χαρτί.
- Σερβίρουμε με κέτσαπ και μουστάρδα.
WHO IS WHO
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.
Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr